دکتر رسول دیناروند در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، درباره نتیجه بررسی آبلیموها که در سال گذشته انجام شد، گفت: بررسی آبلیموها انجام شد و نتایج آن به دست آمد. طبق این بررسیها مشخص شد که تنها حدود 40 درصد آبلیموهای موجود در بازار مشکلی نداشتند.
وی با بیان اینکه در عین حال بر اساس این بررسی مشخص شد که 60 درصد از آبلیموهای موجود مشکل داشتند، افزود: البته این مشکل، مشکل ایمنی و سلامت نبوده است. یعنی مانند اشکالات در برخی فرآوردههای غذایی که مصرف آنها خطرناک بوده و منجر به بیماری میشوند، نیست. بلکه عمده آبلیموهایی که رد شدند به علت این بوده که آب لیموی طبیعی نبوده و آن را ساخته بودند.
دیناروند در پاسخ به اینکه آیا در این آبلیموها از آب کاه به جای لیمو استفاده میشده؟ اظهار کرد: خیر، موضوع استفاده از آب کاه مطرح نیست، بلکه موضوع، مصرف ترکیباتی از عصارهها و مواد شیمیایی مختلف در تولید آبلیمو است که همه این مواد، به تنهایی قابلیت مصرف دارند، اما وقتی آبلیمویی را به عنوان آبلیموی طبیعی خریداری میکنید، درحالیکه این آبلیمو طبیعی نیست، این یک نوع تقلب و کلاهبرداری محسوب میشود و ما با این موضوع مشکل داریم.
وی درباره نحوه برخورد با متقلبین در این حوزه، گفت: در این زمینه هم طبق ضوابطی که داریم، با متخلفین برخورد میکنیم. به طوریکه ابتدا پروانه آنها تعلیق میشود و به تدریج برخی از آنها به تعزیرات معرفی میشوند. همچنین آنهایی هم که جرمشان سبکتر است، تعهد میدهند که چنین تقلباتی را تکرار نکنند.