تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۴

همشهری آنلاین: آش خیار چمبر یکی از چندین غذای محلی مردمان استان مرکزی است.

  • مواد لازم:

خیار چمبر يك کیلو

 گوشت 200 گرم

نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری

سیر 10 حبه

پیاز 3 عدد

گندم يك لیوان 

عدس يك لیوان 

نان خشک 2 قاشق غذاخوری

کشک يك لیوان

نمک و فلفل مقدار لازم

  • طرز تهیه:

عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید سپس عدس و گندم را بهمراه 3 لیوان آب درون قابلمه بریزید و بپزید.

گوشت را چند تکه کنید و با يك عدد پیاز خرد شده تفت دهید سپس 3 لیوان اب بریزید و بگذارید گوشت بپزد، وقتی آب گوشت به 1/3 کاهش یافت می‌توانید عدس و گندم پخته شده را به گوشت اضافه کنید.

خیار چمبرها را پوست بگیرید و نصف کنید سپس تخم‌های خیار را خارج کنید ، خیارها را مانند کرفس حلقه‌ای خرد کنید ، درون ماهی‌تابه مقداری روغن بریزید سپس خیارهای خرد شده را کمی تفت دهید تا نرم شوند ( له نشوند).

2 عدد پیاز و سیرها را خرد کنید و در روغن با مقداری نمک و فلفل تفت دهید تا طلایی شوند ، نعنا خشک را نیز جداگانه در مقداری روغن حدود يك دقیقه تفت دهید و کناری بگذارید.

خیارهای تفت داده ، نان خشک ، نصف سیر داغ و نصف پیاز داغ را به قابلمه آش اضافه کنید ، پس از اینکه مواد پخته شدند و آش جا افتاد می‌توانید نمک ، فلفل و کشک را اضافه نمائید ، 5 دقیقه صبر کنید سپس آش را از روی حرارت بردارید ، آش را در ظرف بکشید و روی ان را با نصف باقی مانده سیر داغ و پیاز داغ، کشک و نعنا داغ تزئین کنید.

http://irancook.ir