چربیهای اشباع، چربیهای ترانس و کلسترول موجب چاقی، بیماریهای قلبی و بیماریهای التهابی میشود. اما چربیهای غیراشباع، چربیهای چنداشباع، و اسیدهای چرب امگا 3 برای بدن مفید هستند. این چربیهای خوب، کلسترول بدِ خون را پایین میآورند، التهاب را کاهش میدهند و در برابر بیماریهای مزمن مانند محافظ عمل میکنند. اگر باز هم قانع نشدید، پنج دلیل دیگر برای مفید بودن چربیهای خوب برایتان میآوریم:
1. مهار گرسنگی
دلیل این که غذای خیلی چرب، بسیار سیرکننده است این است که چربی سبب ترشح هورمون کوله سیستوکنین میشود. این هورمون، فرایند تخلیه معده از غذای گوارش شده را آهستهتر میکند. وقتی فرایند تخلیه به تأخیر بیفتد، بیشتر احساس سیری و رضایت خواهید کرد.
متأسفانه، یک غذای پرچرب ابداً گزینه مناسبی نیست. برای احساس سیری بیشتر باید غذاهایی را انتخاب کنید که مقدار مناسبی از چربیهای سالم را دارا باشند تا گرسنگی را کنترل کرده و مدت طولانیتری احساس سیری و رضایت کنید. انواع خاص میوهها و سبزیها مانند آجیل و آووکادو، چربیهای گیاهی سالم و مفید هستند.
2. تنظیم مجدد میزان قند خون
دلیل اشتهای زیاد، پایین بودن قند خون است. وقتی میزان گلوکزتان افت میکند، مغز هورمون گرلین را که مربوط به گرسنگی است ترشح مینماید تا شما را مجبور به خوردن کند. متأسفانه وقتی قند خون پایین باشد، شما مایلید خوراکیهای بسیار شیرین، تند و یا پرچرب بخورید. این، شیوه مغز برای غلبه بر پایین بودن گلوکز میباشد. زمانی که ولع شیرینی دارید و در تله آن میافتید، این روی خلق و خو و انتخابهای غذاییتان تاثیر میگذارد.
برای تنظیم مجدد قند خون، غذاهایی را انتخاب کنید که شاخص گلیسمیشان پایین است مانند میوهها و سبزیها و غلات. غذاهایی که فیبر بالا دارند توصیه میشوند تا بدون افزایش قند خون، احساس سیری و رضایت کنید.
3. جذب بهتر مواد مغذی
چربیهای سالم به بدن در جذب مواد مغذی چیزهایی که میخورید کمک میکنند. حقیقت این است که ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامینهای آ، دی، ای و کا و همچنین سایر کاروتنوئیدها، برای جذب بهتر به کمی چربی نیاز دارند. این مواد مغذی بدون چربی همراه مدفوع از بدن دفع میشوند.
برای افزایش جذب این مواد مغذی، یک مشت آجیل به عنوان اسنک یا چند برش آووکادو بعد از خوردن سالاد میل کنید. میوه های رنگ روشن و سبزیجات نیز همین خواص را دارند.
4. دوست مغز و قلب
اسید چرب امگا 3، بیدلیل غذای مغز نامیده نشده، امگا 3، به غیر از تقویت سیستم ایمنی، عملکرد مغز را بهبود میبخشد و سلولهای آسیب دیده را ترمیم میکند. تغذیه سرشار از اسیدهای چرب امگا 3، ریسک بیماریهای قلبی و عروقی، آسیب دی ان ای و حتی سرطان را کاهش میدهد. شما میتوانید با مصرف روغن ماهیهای با کیفیت مانند تن، سالمون و ساردین، امگا 3 بدنتان را تأمین کنید.
5. محافظت در برابر التهاب
فواید اسیدهای چرب امگا 3 فراتر از بهبود عملکرد مغز و قلب هستند، این روغن مفید، التهاب درونی را که باعث بیماری های التهابی میشود خنثی میکند. مصرف روزانه امگا 3 به کاهش تکرار دردهای مزمن مانند کمردرد و گردن درد کمک میکند.
منبع: تبيان