به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیکال اکسپرس، محققان با مطالعه روی موشهای چاق متوجه شدند، دارویی که باعث فعال شدن ژن لاغری میشود، علائم دیابت نوع دو را در موش کاهش میدهد.
یک نسخه اصلاح شده از این دارو میتواند برای درمان افراد مبتلا به این بیماری تولید شود، به طوری که سبب افزایش حساسیت به انسولین و در نتیجه کاهش خطر بیماری دیابت نوع 2 در افراد چاق میشود، انسولین سطح قند خون را کنترل میکند.
محققان دانشگاه ادینبورگ و لیویلیانا برای تحقیق در خصوص چرایی لاغر ماندن برخی افراد با وجود مصرف غذاهایی مشابه با دیگران، موشهایی را که در طی چند نسل به گونه ای پرورش یافته بودند که بسیار لاغر و یا چاق باشند، مورد مطالعه قرار دادند.
آنها دریافتند که بافت چربی لاغرترین موشها دارای سطوح زیادی از یک پروتئین موسوم به TST است. این پروتئین که توسط یک ژن همنام تولید میشود، کمک میکند مواد زائد مضر درون سلولهای چربی که در اثر رژیم غذایی پرکالری انباشته شده اند، سم زدایی شوند.
محققان، گونه دیگری از موشها را پرورش دادند که سطوح زیادی از TST در سلولهای چربی خود تولید کردند. این موشها قادر بودند حتی پس از تغذیه با مواد غذایی پرکالری، دچار افزایش وزن و یا انواع دیابت نشوند.
تیم تحقیق به موشهای مبتلا به دیابت یک داروی فعال سازی پروتئین TST خوراندند و متوجه شدند که این دارو نقشی در کاهش وزن موشها ندارد اما به کاهش شدت بیماری دیابت کمک میکند.
به گفته پروفسور نیک مورتون از دانشگاه ادینبورگ، دستیابی به چنین اطلاعاتی درباره ژنهای لاغری میتواند به روش کاملا جدیدی در درمان دیابتهای مرتبط با چاقی منجر شود.
این مطالعه در مجله Nature Medicine منتشر شد.