به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر بهروز جنت اضافه کرد: نوشابههای گازدار عموما فرآوردههایی هستند که از ترکیب آب و گازکربنیک، اسیدهای آلی، آمولسی فایر، رنگ و طعم دهنده که اغلب نیز مصنوعی هستند، تولید میشود.
وی با اشاره به دستهبندی نوشابهها که بر اساس انواع طعمدهندههایی مانند کولا یا پرتغالیای صورت میپذیرد که قبلا مجوزهای لازم جهت استفاده در تولید را، از سازمان غذا و دارو اخذ کردهاند افزود: این فراوردهها با استفاده از قندهاي طبیعی مانند شکر یا استویا و یا انواع مصنوعی آن مانند آسپارتام، آسه سولفام و سوکرالوز و ... شیرین میشوند
جنت تاکید کرد: از آنجا که این محصول در گروه کالاهای آسیبرسان به سلامت قرار گرفته است توصیه عمومی ما به عدم مصرف یا مصرف حداقلی آن است و این توصیه نیز صرفا «هشدار تغذیهای» بوده و به معنای ممنوعیت مصرف نمیباشد.
وی به موضوع «کمک نوشابههای گازدار به هضم غذا» به عنوان تصوری اشتباه درباره مصرف این فراوردههای آشامیدنی نیز پرداخت و تصریح کرد: این باور تا جایی ریشه دوانده است که حتی برخی افراد، راه حل درمان تشرح اندک یا زیاد اسید معده خود را در مصرف این فراوردهها جستجو میکنند غافل از اینکه دستگاه گوارش بدن برای هضم غذا، نیازی به آنها ندارد و فرد حتما باید با مراجعه به پزشک مشکل خود را برطرف نماید.
جنت، مصرف نوشابه پس از غذاهای چرب را نکته دیگری برشمرد و عنوان کرد: از آنجا که این نوع غذاها دیر هضم هستند اگر پس از تناول آنها، نوشابه مصرف شود، به دلیل رقیق شدن اسیدهای گوارشی درهضم غذا ایجاد مشکل خواهد شد.
وی با نام بردن از بیماری «پوکی استخوان» به عنوان بیماریای که با آسیپ پذیرساختن استخوانها موجبات شکستگی های خود به خودی آنها را فراهم میکند یادآور شد: نوشابههای گازدار علاوه بر قند زیاد، دارای املاح فسفاتی هستند که در جذب کلسیم غذا ایجاد اختلال میکنند لذا در صورت مصرف مداوم، کلسیم کاهش یافته و در نهایت به پوکی استخوان منجر خواهد شد.
جنت بیان داشت: نوشابههای گازدار همچنین به دلیل وجود ترکیبات CO2 و تبدیل آن به اسید کربنیک، مینای دندان را بصورت تدریجی حل میکنند که خود این موضوع، رنگ گرفتگی سطحی، ایجاد حساسیت و پوسیدگیهای ریز روی مینای دندان را به دنبال دارد.
وی خاطر نشان نمود: واحدهای تولید نوشابه گازدار تحت نظارت دائم مسئولین فنی شاغل در واحد تولیدی و نیز معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور هستند ضمن اینکه محصولات اینچنینی در طرحی کشوری سالانه مورد آزمون و پایش سختگیرانه قرار میگیرند و در صورت مشاهده هرگونه عدم انطباق با ضوابط، با آنها برخورد قانونی لازم بعمل ميآید.