به گزارش خبرنگار مهر، بدون تردید انار ترکیبی از سلامت و مزه است. نه تنها دانههای انار، بلکه شکوفههای انار هم حاوی فواید متعددی هستند.
گلهای این میوه غنی از آنتی اکسیدان بوده و حاوی ذخایر فتوشیمیایی هستند که به کاهش عوارض و مشکلات سلامت مرتبط با دیابت کمک میکنند. از این رو افراد دیابتی میتوانند با مصرف این گلها، به بهترین شکل سطح گلوکز خونشان را کنترل نمایند.
طبق نتایج مطالعه محققان در سال ۲۰۰۸، گلهای انار حاوی ویژگیهای فعال کننده PPAR-آلفا/گاما هستند. این فاکتورها نه تنها به تنظیم مصرف اسیدچرب و اکسایش، التهاب و عملکرد عروق کمک میکنند، بلکه هوموستاز گلوکز و التهاب را نیز تحت کنترل دارد.
دیابت کنترل نشده میتواند منجر به استرس اکسایشی شود که در نتیجه به سلولهای مغز آسیب رسانده و موجب زوال شناختی میشود. اما مصرف شکوفههای انار که غنی از آنتیاکسیدان هستند، به مقابله با استرس اکسایشی کمک کرده و در نتیجه عملکرد مغز بهبود مییابد.
مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۱ نشان داده است مصرف گل انار همراه با داروهای دیابت نه تنها موجب کاهش فشار اکسایشی میشود، بلکه عملکرد یادگیری و حافظه را در افراد دیابتی بهبود میبخشد.