به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی روز شنبه در حاشیه افتتاح 720 تخت بیمارستانی استان البرز در گفتوگویی رادیویی در تشریح وضعیت تاسف بار و نامطلوب بیمارستانهای کرج در بازدیدی که دو سال قبل از این استان داشت، عبارتی را بیان کرد که با واکنش و انتقاداتی مواجه شد، وزیر بهداشت گفته بود که در آغاز کارش شرایط مراکز درمانی در کرج بسیار بد بوده و مردم (به دلیل کمبود تخت) کف زمین زایمان میکردند.
مشکلات و وضعیت دیروز و امروز «بیمارستانهای کرج» موضوعی است که فارغ از حاشیههای سیاسی، خبرنگار ایسنا درباره آن با رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز به گفت وگو نشست.
دکتر حمید درفشی در گفتوگو با ایسنا ، درباره وضعیت درمانی این استان در گذشته و در زمینه برخی حواشی ایجاد شده بعد از بازدید وزیر بهداشت از بیمارستان کمالی استان البرز، گفت: شرایط جمعیتی استان البرز به گونهایست که رشد جمعیتی آن 3.04 و نزدیک به دو برابر رشد جمعیتی در کشور است و دلایل آن نیز مهاجرتهایی است که به این استان انجام میشود.
- حکایت مراکزی که از پیش از انقلاب تغییری نکرده بودند
وی با بیان اینکه فضاهای درمانی برای زایمان در استان البرز از قبل از انقلاب تغییری نکرده بود، افزود: به عنوان مثال در بیمارستان حضرت علی(ع)، یک فضای کوچک داریم که یک خانه قدیمی در یک منطقه محروم کرج است و سالانه 5000 زایمان در آن انجام میشد. همچنین در بیمارستان کمالی که 60 سال پیش ساخته شده و توسعه نیافته است، امکانات درمانی به ویژه در بخش زایمان بسیار محدود و با مشکل مواجه بود.
درفشی ادامه داد: این در حالی است که بعد از طرح تحول سلامت ، اتفاق بزرگی در استان البرز افتاد. به عنوان مثال فضای فیزیکی بیمارستان کمالی از 4000 متر مربع، به 14 هزار و 500 مترمربع افزایش یافت و 220 تخت نیز به آن اضافه کردیم که عمدتاً در بخشهای زایمان، زنان، مامایی و نوزادان بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه بیمارستان کمالی پیش از این 120 تختخوابی بود، اما همین تعداد تخت هم در آن وجود نداشت، گفت: در حال حاضر شاهدیم که در اتاقی که قبلاً هشت بیمار را برای کنترل قبل از زایمان و ارائه خدمات زایمانی بستری میکردیم یک بیمار حضور دارد. به طوری که اکنون برای هر نفر اتاقهای تکنفره خواهیم داشت. همچنین در حال حاضر هر نوزاد یک تخت اختصاصی دارد. این در حالیست که در گذشته شش نوزاد را روی یک تخت قرار میدادیم.
درفشی از راهاندازی بیمارستان باهنر در استان البرز طی چهار تا پنج ماه آینده خبر داد و گفت: ساخت این بیمارستان 70 درصد پیشرفت داشته و خدماتی که در این مجموعه ارائه میشود قابل مقایسه با سایر مراکز استان نیست.
- تعداد مراجعات زیاد و بیمارانی که روی زمین میماندند
وی ادامه داد: از طرفی به دلیل تعداد زیاد مراجعاتی که به مراکز درمانیمان وجود داشت و از آنجایی که فضای مناسبی در اختیار نداشتیم، بیمارستانها مجبور بودند، برخی بیماران را روی زمین بخوابانند. به گونه ای که چنین اقدامی در کرج غیرمعمول نبود. چراکه تختها پر میشدند، اما بیمار در بیمارستان حضور داشت و بیمارستانها مجبور بودند که این کار را انجام دهند. البته اکنون این موضوع جبران شده است.
- برداشتهای اشتباه از یک مقایسه
درفشی با اشاره به بازدید دو سال قبل وزیر بهداشت از بیمارستانهای استان البرز، گفت: در آن زمان وزیر بهداشت با دیدن شرایط مراکز درمانی در کرج گفتند که بدترین شرایط درمان در کرج وجود دارد، اما امسال دیدند که وضعیت بسیار متفاوت شده و شرایط خوبی ایجاد شده است به طوریکه فضاهای جدیدی در بیمارستانها ساخته شده و به همین دلیل اعلام کردند که ما در گذشته شرایط بسیار نامطلوبی را در این استان داشتیم و مقایسهای میان شرایط گذشته و امروز کردند. اما برداشتهای اشتباهی از آن انجام گرفت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه در طول شبانهروز تعداد زیادی از شهروندان به بیمارستانها و مراکز درمانی استان البرز مراجعه میکنند، گفت: زمانی که تعداد تختهای اورژانس بیمارستان محدود باشد، علاوه بر تختها ، حتی برانکاردها هم پر میشوند، بارها اتفاق افتاده که حتی بیمار قلبی کنار سالن یا کف زمین سرم به دست نشسته است و فضایی نبوده که او را به صورت مناسبی بستری کنند. نمیتوان این مشکلات و شرایط که در گذشته وجود داشت را انکار کرد. خوشبختانه بعد از اجرای طرح تحول سلامت بسیاری از این مشکلات برطرف شده و شرایط به نسبت بهبود یافته است.
وی اضافه کرد: در گذشته به دلیل فضای درمانی نامناسب و کمبود امکانات و تجهیزات، 70 درصد بیماران با رضایت خودشان برای ادامه درمان به تهران میرفتند البته بیماران اورژانسی مجبور میشدند خدمات را دریافت کنند اما در حال حاضر و پس از اجرای طرح تحول سلامت، امکانات و خدمات بستری استان به طور مناسبی توسعه یافته به طوری که در روز گذشته با حضور وزیر بهداشت 720 تخت جدید افتتاح شد که 220 تخت در بیمارستان کمالی بود. در عین حال 600 تخت بیمارستانی جدید نیز در پنج ماه آینده افتتاح میشود.