قرار دادن برخی مواد غذایی و ظروف داخل مایکروویو باعث فعال شدن ترکیبات شیمیایی در آنها و حتی منجر به آتش سوزی میشود.
- کیسهها و ظروف پلاستیکی یا کاغذی ناهار: کیسهها و ظروف پلاستیکی یا کاغذی ناهار باید به دور از فضای مایکروویو باشند. این ظروف در اثر حرارت منجر به انتشار گازهای سمی شده، و حتی خطر آتش سوزی را در اثر قرار گرفتن داخل گرمای مایکروویو به همراه دارند.
- تخم مرغ: برای آبپز کردن تخم مرغ هیچ وقت آن را داخل مایکروویو قرار ندهید چون گرمای شدید داخل این دستگاه باعث متلاشی شدن تخم مرغ و حتی سوختگی دستها و انگشتان میشود.
- گوشت یخ زده: اگر ماکروویو شما امکان چرخاندن مواد غذایی در حین پخت را نداشته باشد، باعث میشود که گرما به طور مساوی تقسیم نشده و باکتریها رشد کنند. محققان دانشگاه ایالت پنسیلوانیای آمریکا معتقدند: بهترین و مطمئنترین راه برای یخ زدایی از گوشت قرمز این است که آن را به مدت یک شب داخل یخچال قرار دهید تا به طور همزمان یخ تمام قسمتها باز شود.
- ظروف یکبار مصرف: ظروف یکبار مصرف نیز مانند ظروف ناهار در حین گرم شدن ترکیبات شیمیایی مضری آزاد کرده و وارد مواد غذایی میکنند.ظروف مناسب برای گرم کردن غذا داخل ماکروویو همان ظروف شیشه ای است.
- لیوان حاوی آب: ماکروویو وسیله خوبی برای جوشاندن آب یا هر مایع دیگر داخل لیوان نیست قرار گرفتن طولانی مدت و داغ شدن آب داخل یک لیوان سرامیکی یا شیشهای در ماکروویو، مانع از تشکیل حبابهایی میشود که به خنک شدن مایع کمک میکنند. به این ترتیب آب بیش از اندازه داغ شده و زمانی که لیوان تکان داده میشود گرما باعث فوران آب جوش میشود.
- شیر مادر: گرم کردن شیر مادر در ماکروویو باعث میشود که شیر به طور یکنواخت گرم نشود و قطراتی به شدت داغ شده و در دهان حساس نوزادان ایجاد سوختگی کند. علاوه بر این محققان معتقدند که این شیوه گرم کردن شیر مادر باعث میشود که برخی از پروتئینهای آن که برای تقویت دستگاه ایمنی نوزاد، لازم است از بین برود.
*وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكي