به گزارش آسوشیتدپرس پژوهشگران در دانشگاه راتگرز در نیوجرسی در بررسی دید دریافتند که باکتری بهمحض افتادن غذا روی زمین میتوانند آن را آلوده کنند.
این یافتهها اخیراً در ژورنال جامعه میکروبیولوژی آمریکا منتشرشده است.
دانالد شافنر یکی از این پژوهشگران میگوید قانون پنج ثانیه «ساده کردن بیشازحد آن چیزی که واقعاً هنگام انتقال باکتری از سطح به غذا رخ میدهد.»
پژوهش شافنر نخستین پژوهشی نیست به این نتیجه رسیدهاند که قانون پنج ثانیه بهعنوان بهانهای برای خوردن ساندویچی که روی زمین افتاده است، نادرست است.
این پژوهش نشان داد که نهتنها هر چه زمان تماس غذا با سطح آلوده بیشتر باشد، باکتریهای بیشتری به آن منتقل میشوند، بلکه نوع و سطحی که با آن تماس پیدا میکند به همان اندازه یا حتی بیشتر مهم هستند.
پژوهشگران راتگرز با هندوانه، نان، نان و کره، آبنبات چسبناک روی سطح فولاد زنگ نزن، کاشی سرامیک، چوب و فرش آزمایش انجام دادند.
آنان دریافتند که هندوانه بیش از همه در تماس با سطح آلوده میشود، و انتقال باکتریها بیش از همه با وجود رطوبت تشدید میشود.