به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه فنلاند شرقی در مطالعه خود ۱۶۱ کودک ۶ تا ۸ ساله را مورد بررسی قرار داده و وضعیت آنها را از اولین سال مدرسه تا مقطع سوم ابتدایی تحت نظر داشتند.
کیفیت رژیم غذایی این کودکان نیز مورد بررسی قرار گرفت و مهارتهای علمیشان با کمک تستهای استاندارد بررسی شد.
براساس معیار این مطالعه، هر چقدر رژیم غذایی به رژیم سبک دریای بالتیک و توصیههای تغذیهای فنلاند نزدیکتر بود، یعنی مصرف بالای سبزیجات، میوه و توتها، ماهی، غلات کامل سبوسدار، و چربیهای اشباع نشده و مصرف کمتر گوشت قرمز، محصولات شیرین و حاوی قند، و چربی اشباع شده، رژیم غذایی سالمتر بود.
طبق نتایج این مطالعه، کودکانی که رژیم غذاییشان سرشار از سبزیجات، میوه، توتها، غلات سبوسدار، ماهی و چربیهای اشباع نشده بود و کمتر از مواد قندی استفاده میکردند، در تستهای اندازه گیری مهارتهای یادگیری بهتر از همسن و سالان خود که رژیم غذایی ضعیفی داشتند عمل کردند.
به گفته محققان، مشاهده مهم دیگر این مطالعه این بود که ارتباط کیفیت رژیم غذایی با مهارتهای یادگیری مستقل از بسیاری از فاکتورهای مهم نظیر موقعیت اجتماعی-اقتصادی، فعالیت فیزیکی، چاقی، و تناسب اندام است.