به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه ایالتی لوئیزیانا دادههای مربوط به مصرف نوشیدنیهای شیرین، نوشیدنیهای با طعم میوه، آبمیوههای شیرین شده، نوشیدنیهای ورزشی، نوشیدنیهای انرژی زا، چای و قهوههای شیرین شده و سایر نوشیدنیهای شیرین شده با ماده قندی را که مربوط به ۲۲,۱۸۲ فرد بزرگسال بود بررسی کردند.
آنها همچنین سابقه این افراد را از لحاظ ابتلا به سرطان، سیگار کشیدن و وضعیت چاقی مورد بررسی قرار داده و مشخصات جمعیت شناختی نظیر سن، جنسیت، نژاد، سطح تحصیلات و نسبت فقر/درآمد را مد نظر قرار دادند.
نتایج نشان داد تاثیر مصرف نوشیدنیهای شیرین شده با قند براساس نوع سرطان فرق میکند و میتواند به سن افراد هم بستگی داشته باشد ...
ملیندا ساترن، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «هدف این مطالعه، ارزیابی دقیق فاکتورهای پرخطر مصرف قند ناشی از نوشیدنیهای شیرین حاوی قند در بین افراد بازمانده از سرطان و افرادی که هنوز مبتلا به سرطان تشخیص داده نشده اند بود.»
وی در ادامه افزود: «شواهد اخیر نشاندهنده رابطه بین مصرف نوشیدنی حاوی قند و ریسک ابتلا به سرطان لوزالمعده و رحم و همچنین خطر عود مجدد سرطان روده و مرگ در بین بازماندگان سرطان است.»
به گفته محققان، بررسی مطالعات نشان داد در احتمال ابتلا به سرطان به دلیل مصرف نوشیدنیهای قندی، عوامل دیگری نظیر سن و جنسیت هم دخیل هستند.