- موقع خرید به برچسب روغن توجه کنید. اگر میزان ایزومرترانساش کمتر از 10 درصد بود، میشود با خیال راحت مصرف کرد.
- سرمای یخچال باعث سفتترشدن روغن جامد و غلیظشدن روغن مایع میشود. قبل از مصرف، اجازه بدهید روغن به دمای محیط برسد و خودش را پیدا کند.
- برای سرخکن، فقط از روغن سرخکردنی و آن هم حداکثر برای 4بار مصرف استفاده کنید؛ هیچوقت هم بیشتر از یکسوم سرخکن را با روغن پر نکنید.
- مواد غذایی را در حالت خشک و خنک وارد روغن کنید.
- روغن سرخکردنی به این شرط دوباره قابل استفاده است که بعد از هربار استفاده از یک صافی رد شده و در ظرفی تمیز و خشک، داخل یخچال نگهداری شود. کفکردن، نشانه خرابشدن روغن و استفاده زیاد از آن است.
- روغنهای مختلف، تحمل متفاوتی در برابر حرارت دارند و اگر زیادتر از تحملشان حرارت ببینند، ترکیبات سرطانزا تولید میکنند.
- آشپزهای حرفهای میگویند برای کنار آمدن با روغن سرخکردنی، کافی است به آن کمی سرکه اضافه کنید تا غذا، بوی روغن نگیرد.
- یادتان باشد که پایه مشکلات قلبی و عروقی ناشی از روغن از همان بچگی ریخته میشود. عادت غذایی بچهها را کنترل کنید. ضمن اینکه بدن آنها به میزان بیشتری روغن حیوانی – به اندازه کنترلشده – نیاز دارد.
- هیچوقت روغن را تا نقطه دودشدن حرارت ندهید. با این کار، هم شرایطی فراهم میکنید که ترکیب شیمیایی آن به هم بخورد و هم طعم آن؛ ضمن اینکه بخار تولیدشده سرطانزا هم هست. پس روغن سرخکردنی را برای چی درست کردهاند؟ این نوع روغن به نوعی روغن نیمهجامد به حساب میآید که هم ویژگیهای مثبت روغن مایع را دارد و هم در برابر حرارت مقاوم است.
- روغن مایع علاوه بر اینکه از جذب کلسترول در بدن جلوگیری میکند، در حرارت 37درجهای بدن هم در حالت مایع باقی میماند و راحت، هضم و جذب میشود.
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۸۶ - ۰۵:۱۴
گروه سلامت: علاوه بر انتخاب روغن، شرایط نگهداری و استفاده از روغن اهمیت بسزایی در حفظ سلامت این ماده دارد. توجه به این نکات از مواردی است که می تواند راهگشا باشد.