به گزارش ایرنا، وزارت بهداشت کویت اعلام کرده است، این اقدام را به دلیل محدود بودن مساحت این کشور و شیوع گستره بیماریها در صورت ورود آن به این کشور و انتقال آن از دام به انسان به رغم برخورداری از حجم همکاریهای بالا با عربستان در زمینه واردات دام انجام میدهد.
کویت پیش از این بر اساس توافقهای دو جانبه از ایران دام وارد کرده بود.
به نوشته نشریه الانبا دولت کویت که به دنبال خطر شیوع بیماری آنفلوآنزای مرغی در این کشور به تمامی ارگانها حالت آماده باش داده است، همچنین اعلام کرد که واردات تمامی پرندگان از امارات متحده عربی نیز ممنوع است.
وزارت بهداشت کویت با اشاره به واردات گسترده دام و طیور از امارات متحده عربی، تأکید کرده است که ویروس بیماری آنفلوآنزای مرغی در میان پرندگان در امارات مشاهده شده و حسب تصمیمگیری فوری واردات انواع پرندگان زنده و تخم مرغ از این کشور ممنوع است.
وزارت بهداشت کویت همچنین اعلام کرد، در نشست کمیته بحران این وزارتخانه تدابیر لازم برای کنترل دقیق مرغداریها و همچنین نظارت کامل مبادی ورودی این کشور برای جلوگیری از ورود طیور آلوده بررسی شده است.
نگرانی مسئولان وزارت بهداشت کویت از آنجا نشأت گرفته که به دلیل مساحت کم این کشور خطر شیوع بیماریهایواگیردار که با مرگ و میر نیز همراه هستند، بالا میرود و باید هرچه سریعتر از دامنگیر شدن این بیماریها جلوگیری کرد.
در همین راستا سازمان امور شیلات و دام کویت با ارسال فراخوانی به تمامی دستگاههای مدیریتی، آنها را به تعامل در این زمینه دعوت کرده وتدابیر فوق العاده ای در این زمینه اندیشیده شد.
کویت همچنین نظارت بر امر واردات دام و طیور را به این کشور تشدید کرده است. پیش از این در سالهای گذشته نیز بیماری آنفلوآنزای مرغی در کویت شناسایی شد اما با تدابیر لازم مرگ و میر بالای شهروندان در این کشور کنترل شد. وزارت بهداشت کویت همچنین با شناسایی یک مورد باکتری در فرآوردههای دامی مرغ این کشور، فعالیت تعدادی از واحدهای عرضه کننده گوشت مرغ در کویت را ممنوع کرد.
تعداد زیادی از اتباع کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا در کویت اقامت دارند و این امر خود، ضریب احتمال شیوع بیماری آنفولانزای مرغی را در میان مردم افزایش می دهد.