همشهری آنلاین: معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به افزایش ۱،۸ درجه‌ای دما در ایران طی ۳۰ سال اخیر گفت: تغییر اقلیم به خطری جدی برای عرصه‌های طبیعی و محیط زیست کشور تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار روز دوشنبه در نشست شورای اداری استان ایلام اظهار کرد: مسئله تغییر اقلیم امروز به شدت مناسبات آب و هوایی را در دنیا تحت تاثیر قرار داده است و همه انسان‌ها از این موضوع تاثیر می‌پذیرند.

وی افزود: این مسئله در سال‌های اخیر به شکل افزایش آتش‌سوزی‌ها، بروز سیلاب‌های مخرب، کاهش بارندگی و خشکیدگی درختان به‌ویژه در رشته کوه‌های زاگرس خود را نشان می‌دهد، ضمن این که بر اساس ارزیابی‌ها میزان دما در 30 سال اخیر به نسبت دوره‌های مشابه 1،8 درجه افزایش یافته و کاهش 20 درصدی بارندگی را در ایران به دنبال داشته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: تغییر اقلیم امروز بسیاری از کشورها را تحت تاثیر قرار داده که همین عامل باعث شد در کنفرانس پاریس توافقی ازسوی کشورهای مختلف به منظور مقابله با آثار و خطرهای آن امضا شود، دولت تدبیر و امید نیز با توجه به اهمیتی که به حفظ محیط زیست و حراست از عرصه‌های طبیعی می‌دهد یکی از مهم‌ترین اولویت‌های کاری خود را در سال 96 به این موضوع اختصاص داده و در برنامه ششم توسعه نیز حفاظت از محیط زیست از اولویت‌های کاری است.

ابتکار ادامه داد: تغییر الگوی مصرف انرژی و زمینه‌سازی برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای یکی از مهم‌ترین راهکارهای مقابله با تغییر اقلیم است که در این راستا باید شاهد تغییر 50 درصدی الگوی مصرف انرژی و مصرف سوخت در کشور باشیم.

وی تاکید کرد: مقابله با آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان حفاظت محیط زیست است که در نتیجه اقدام‌های صورت گرفته شاهد کاهش 67 درصدی آتش‌سوزی‌ها طی سال جاری به نسبت دوره مشابه سال گذشته بوده‌ایم.

معاون رئیس جمهوری گفت: گسترش پدیده ریزگردها طی دهه اخیر باعث شد بسیاری از کشورها نسبت به این موضوع حساس شوند که با تلاش‌های ایران چهار قطعنامه در سازمان ملل به منظور مقابله با آثار سوء این پدیده زیست محیطی به تصویب رسید و امیدواریم با همکاری کشورهای دخیل بتوانیم گام‌های عملی برای برخورد با ورود گرد و غبار برداریم.

ابتکار اظهار کرد: کاهش آب سفره‌های زیرزمینی و استفاده بی‌رویه از مراتع و جنگل‌ها به مهم‌ترین خطر پیش روی محیط زیست تبدیل شده که نمونه بارز آن را در کاهش قابل توجه و خشک شدن بخش زیادی از دریاچه ارومیه شاهد هستیم، ضمن این که حفاظت از منابع آب شیرین باید در اولویت برنامه‌های مسئولان قرار گیرد چراکه این مواهب خدادادی تجدیدپذیر نیستند و در صورت نابودی صدمات جبران‌ناپذیری را به کشور وارد می‌کند.

وی افزود: بر اساس مطالعات سازمان‌های بين‌المللی ایران از نظر داشتن تنوع گیاهی و جانوری جزو 20 کشور برتر دنیااست که می‌طلبد برنامه‌ریزی مدونی برای حراست از این مواهب خدادادی صورت گیرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از مهم‌ترین کانون‌های ورود ریزگردها به کشور از طریق کشور عراق است که با همکاری استان‌های ایلام و واسط عراق هم اکنون طرح کمربند سبز و کاشت نهال در کانون‌های بحران در دست اقدام است که امیدواریم بتوانیم با توسعه این طرح ضمن شناسایی مناطق بحران در راستای ایجاد پوشش جنگلی به منظور مقابله با آثار سوء آن گام برداریم.

استاندار ایلام نیز در این نشست با اشاره به ابلاغ منشور حقوق شهروندی از سوی رئیس جمهوری اشاره کرد و یادآور شد: توجه به مقوله محیط زیست یکی از مهم‌ترین رویکردهای این منشور است و در ماده 112 آن تاکید شده که هرگونه تخریب و یا آلودگی محیط زیست ممنوع بوده و همه مردم و مسئولان به منظور حراست از این مواهب خدادادی باید احساس مسئولیت کنند و دستگاه‌ها نیز اقدام‌های عملی در این زمینه بردارند.

محمدرضا مروارید افزود: مردم استان ایلام طی سالیان اخیر نشان داده‌اند که در زمینه حفاظت از محیط زیست خود از مسئولان مطالبه می‌کنند و شکل‌گیری 42 سازمان مردم نهاد زیست محیطی در استان در این راستا بوده و هم اکنون هماهنگی و همکاری تنگاتنگی میان این تشکل‌ها با سازمان‌های مسئول وجود دارد.

وی تاکید کرد: تحویل اسلحه شکاری و اجتناب از شکار در زیستگاه‌های ایلام، در این استان به یک فرهنگ تبدیل شده است از جمله این که به تازگی شاهد تحویل 50 قبه سلاح شکاری در بخش زرین آباد شهرستان دهلران بودیم.