دکتر تیرنگ نیستانی به خبرگزاری صدا و سیما افزود: همانگونه که در خصوص ویژگیهای مواد غذایی در تأمین سلامتی صحبت میشود حذف یک یا گروهی از مواد غذایی اصلی تحت عنوان رژیم غذایی امری غیر علمی است.
وی گفت: یکی از مهمترین خصوصیات یک رژیم غذایی درست و علمی این است که ضمن تأمین مواد مورد نیاز بدن احساس گرسنگی کمتری در فرد ایجاد کند بنابراین استفاده تک بعدی از رژیم غذایی تنها با هدف اینکه فرد با استفاده از آن گرسنه نشود غیرمنطقی است.
نیستانی با بیان اینکه در رژیمهای تبلیغاتی حذف کامل گروهی مواد غذایی مورد نظر است افزود: در این رژیمهای غذایی، چربیها و پروتئینها به میزان فراوانی دریافت میشوند و از آنجا که طول میکشد تا این مواد غذایی از معده خارج شوند و جذب آن در روده صورت گیرد با احساس سیری بیشتری همراه هستند اما نیاز بدن به تمام گروههای مورد نیاز را تأمین نمی کند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه در این رژیمهای غذایی، کربوهیدراتها بسیار کم هستند گفت: حذف کامل نان و برنج (کربوهیدراتها) در اینگونه رژیمهای غذایی با هدف کاهش سطح گلیکوژن ذخیره در بدن صورت میگیرد و موجب دفع آب زیادی از بدن میشود به همین علت فرد احساس کاهش وزن میکند در حالی که بدن با خطر برهم خوردن آب و الکترولیتها مواجه است.
وی با تأکید براینکه در اینگونه رژیمهای غلط غذایی کاهش بافت چربی رخ نمیدهد افزود: کاهش آب در دراز مدت کاهش حجم عضلات بدن را به همراه دارد که از عوارض اینگونه رژیم هاست و مخاطرات جدی برای فرد در صورت بروز بیماری یا عفونت ایجاد می کند.
نیستانی گفت: به علت استفاده بیرویه از فیبر و پروتئین در این گونه رژیمها سلامت کبد وکلیهها تهدید میشود و توصیه ما این است هر نوع رژیم غذایی باید با مشورت پزشک متخصص و پس از بررسی آزمایشهای تشخیصی صورت گیرد.