به گزارش ايسنا، نقی میرزا کریمی با اشاره به این که فروش ماهیهای قرمز هر ساله در میدان مرکزی میوه و تره بار انجام میشود بیان کرد: یگان حفاظت محیط زیست استان تهران بازدیدهایی از میدان مرکزی تره بار داشته است و با نزدیک شدن به ایام نوروز نیز گشتها و کنترلها تشدید خواهد شد.
وی با اشاره به این که برای فروش ماهی قرمز نمیتوانیم نگاه برخوردی داشته باشیم، گفت: سالهای گذشته در کنار ماهی قرمز، مار آبی و سمندر لرستانی نیز به فروش میرسید. با برخوردی که یگان حفاظت محیط زیست در خصوص فروش سمندر لرستانی و تقویت حفاظت زیستگاههای اصلی سمندر لرستانی انجام داد، خوشبختانه سال گذشته فروش سمندر لرستانی حذف شد. در خصوص لاک پشت برکهای و مار آبی نیز برخورد با متخلفان صورت گرفت و پس از آن گونههای جانوری به زیستگاه اصلی خود منتقل شدند.
- مردم به هیچ عنوان ماهی قرمز را در محیط طبیعی رها نکنند
توصیه ما این است که مردم به هیچ عنوان ماهی قرمز را در محیط طبیعی رها نکنند، زیرا به گونههای بومی آسیب زده و باعث از بین رفتن آنها میشود.
میرزا کریمی ضمن بیان این که ماهی قرمز ناقل بیماریهای پوستی است اظهار کرد: سالانه حداقل 5 میلیون ماهی قرمز در سراسر کشور به فروش میرسد. با تغییراتی که به مرور در فرهنگها به وجود میآید، ماهی قرمز نیز تحت عنوان نماد نوروز وارد سفره هفت سین ایرانیان شده است و کارشناسان تاریخ معتقدند که ماهی قرمز در آئین اصلی نوروز جایی نداشته است، همچنین از نظر اخلاقی درست نیست که ما ماهی را برای چند روز خریداری کنیم و چون شرایط نگهداری آنها را نداریم پس از مدت کوتاهی از بین بروند. بنابر این توصیه ما این است که مردم از خریدن ماهی قرمز خودداری کنند.