اگر شما هنوز نمیدانید گوشت قرمز خوب است یا نه و با حذف آن در بدن چه واكنشهايي رخ ميدهد، خواندن این مطلب را از دست ندهید.
- کاهش وزن: تکههای بزرگ و اضافه گوشت قرمز میتوانند توسط سایر پروتئینهای مفیدتر جایگزین شوند که کالری کمتری نیز دارند. به عنوان مثال در یک تکه گوشت 170 کالری وجود دارد که در صورت جایگزینی با لوبیا تنها 70 یا 100 کالری به بدن میرساند. ممکن است در نظر اول این مقدار چندان تفاوتی نداشته باشد اما در طول زمان میتواند تفاوتهای فاحشی داشته باشد. علاوه بر این، در مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۵ میلادی که در مجله «پزشکی عمومی داخلی» به چاپ رسید، نشان داده شد که افراد گیاهخوار در مقایسه با گوشتخواران زودتر وزن کم میکنند.
- کاهش اسید دستگاه گوارش: گوشت قرمز در کنار سایر مواد همچون آرد، قهوه و نوشابه میتواند فضای اسیدی را در بدن به وجود آورد. فضای اسیدی سبب افزایش میزان استرس، خواب نامناسب و برخی از بیماریها همچون سرطان میشود.
- احساس نفخ کمتر: بدن برای هضم گوشت قرمز در مقایسه با سایر خوراکیها به زمان بیشتری نیاز دارد. در برخی از افراد هم گزارشهایی مبنی بر یبوست، دردهای شکمی و افزایش گاز شکم بعد از مصرف گوشت قرمز وجود داشته است. در بسیاری از افراد حذف گوشت قرمز و جایگزین کردن آن با مواد غذایی محتوی فیبر، برای سلامتی آنها مفید بوده و میزان تورم بدن را نیز را کاهش داده است.
- بهبود سلامت پوست: یبوست که یکی از نشانههای هضم نادرست مواد غذایی در بدن است سبب تیره شدن و عدم شادابی سلولهای پوستی میشود. در این میان؛ حذف گوشت قرمز به کارکرد بهتر اندامهایی چون کبد و کلیهها که مسئول فیلتر کردن ضایعات هستند، نیز کمک می کند.
- کاهش کلسترول: حذف گوشت قرمز میزان چربی اشباع شده در بدن را نیز کاهش میدهد که در ارتباط مستقیم با سطح کلسترول و گرفتگیهای عروقی قرار دارد.
- کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها: حذف کردن گوشت قرمز خطر ابتلا به برخی از سرطانها از جمله سرطان روده و روده بزرگ را کاهش میدهد. این اتفاق خصوصا زمانی که تاریخچه خانوادگی در ابتلا به این انواع سرطان وجود دارد میتواند موثرتر نیز باشد. به عقیده کارشناسان، مصرف گوشت قرمز تورم بیشتری را در بدن به وجود میآورد و چنین تورمهای مزمنی میتوانند در پیشرفت سرطان تاثیر داشته باشند.
- کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریها: حذف یا مصرف کم گوشت قرمز میتواند از بیماریهای قلبی عروقی، چاقی و دیابت نیز جلوگیری کند. مصرف گوشت قرمز برخی از باکتریها را در شکم شکل داده که میتوانند بر متابولیسم بدن، دیوارههای شریانها و عروق بدن تاثیر داشته باشند. همچنین با بیماریهایی چون آلزایمر هم ارتباط دارد.
- افزایش انرژی: از آنجایی که وعده غذایی محتوی گوشت قرمز روند هضم را کاهش میدهد بدن برای هضم آن مجبور به صرف انرژی بیشتری خواهد بود. مطالعات نشان داده اند که مصرف غذاهای گیاهی میتواند در طولانی مدت سبب افزایش انرژی فرد شود.
- افزایش مصرف منابع دیگر پروتئین: اگرچه پروتئین میتواند سبب ساخت عضله در بدن شود اما میزان آن نیز با توجه به سایز و وزن افراد و میزان فعالیتهای بدنی آنها تفاوتهایی دارد. زمانی که شما تنها به ۲۱ گرم از این پروتیئن نیاز دارید در یک وعده غذایی در رستوران بیش از ۵۰ گرم از آن را دریافت میکنید. انجمن ملی پژوهش آمریکا میزان مصرف این پروتئین را برای خانمها ۳۶ گرم و برای آقایان ۴۶ گرم دانسته است که البته بسیاری دیگر از مواد وجود دارند که میتوانند این میزان پروتئین را فراهم آورند. به عنوان مثال پروتئین موجود در کوئینا بیش از پروتئین موجود در یک استیک است.
- کمبود برخی ریزمغذیها: اگر گوشت قرمز را حذف یا کمتر کرده اید باید آن را با مصرف مکملها جایگزین کنید. به عنوان مثال ویتامینهای گروه ب خصوصا ویتامین ب ۱۲ و آهن را در رژیم خود بگنجانید یا مکملهای دارویی آن را مصرف کنید.
* وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي