ما در دانشگاه و مدرسه، به انتهاي دانش نميرسيم، پس بايد همواره در حال جست و جو باشيم و خودمان را رشد دهيم. مطالعه از بهترين روشهاي «بزرگ شدن» است، اما با اين حال تعداد كمي از ما براي مطالعه، وقت جدي ميگذاريم. درصد بسياري از مردم با صميميت درنظرسنجيها اظهار كردهاند كه «هيچ» نميخوانند و عده بسياري در سال فقط يك يا دو كتاب ميخوانند!
چرا بسياري از مردم مطالعه نميكنند؟ «چون وقت ندارند!» اين پاسخ چندان قانعكننده نيست، درحاليكه هر ايراني بهطور متوسط در 17كانال و گروه تلگرامي عضويت دارد و هر روز به بيش از 100مطلب و تصوير و صوت، سركشي ميكند؛ اين نشان ميدهد در بساط ما وقت، بسيار است. به نيكي ميدانيم كه حشر و نشر با تلگرام، بار چنداني از دوش جامعه ما بر نداشته و بالعكس نوعي از آشفتگي ذهني را به ما تحميل كرده است.
ما بايد شوق مطالعه را درون خود، شعلهور ساخته و عادت مطالعه را در سبك زندگي خود تثبيت كنيم بايد موضوعاتي را در اولويت مطالعه بگذاريم كه يا بهشدت مورد علاقه ما باشد يا بهشدت مورد نياز ما.
مطالعه منظم، خيلي كمتر از آنچه بسياري ميپندارند وقت ميخواهد. اگر روزي تنها 20دقيقه براي مطالعه وقت بگذاريد و در همان مدت 15صفحه كتاب بخوانيد سالانه ميتوانيد 18كتاب 300صفحهاي بخوانيد. اين 20دقيقه به راحتي لابهلاي وقتهاي مُرده ما قابل بازيابي است. شما ميتوانيد تقريبا در هر مكان و هر زمان مطالعه كنيد. فقط كافي است در همه حال كتاب دمدستتان داشته باشيد؛ در كيف يا چمدان سفرتان يا در اتومبيلتان، و قطعا روي طاقچه، ميز كنار تختخواب و كنار صندلي راحتي موردعلاقهتان كتاب داشته باشيد. برخي هستند كه به همه مسئوليتهايشان ميرسند و البته كتابخوان حرفهاي هم هستند؛ آنها ميگويند ما فقط گوشههاي خالي وقت خود را پيدا كرده و آن را با كتابخواندن پر كردهايم.
شايد بد نباشد همزمان چند كتاب مطالعه كنيد و بسته به دل و دماغ و انگيزهتان تصميم بگيريد در هر لحظه سراغ كداميك برويد. سخن آخر اينكه درباره آنچه ميخوانيد، با ديگران حرف بزنيد و ديگران را در اين تجربه شريك كنيد.