به گزارش مهر، محققان دریافتند عصاره ماده ای موسوم به «سولفورافان» به بیماران چاق مبتلا به دیابت نوع دو، کمک میکند تا میزان قندخون بالا خود را کنترل كنند.
با این حال محققان اذعان میکنند که از آنجائیکه این مطالعه کوتاه مدت و کوچک بوده یعنی شامل ۹۷ فرد مبتلا به دیابت و به مدت ۱۲ هفته، هنوز نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است. همچنین این عصاره در کنار داروی مخصوص دیابت «متفورمین»، و نه به جای آن، استفاده شده است.
دکتر آندرس روزنگرن، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه گوتنبرگ، در این باره میگوید: «در این مرحله ما به هیچ کس توصیه نمیکنیم که عصاره سولفورافان موجود در بازار میتواند دیابت نوع دو را درمان کند.»
سولفورافان یک ماده شیمیایی موجود در سبزیجاتی نظیر گل کلم، کلم بروکسل و بروکلی است و جوانه کلم بروکلی سرشار از این ماده است.
طبق اعلام تیم تحقیق، تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده اند که ممکن است سولفورافان به کاهش التهاب در بدن کمک کند و احتمالا با سرطان و بیماری کبدچرب مقابله میکند.
در ابتدا تیم تحقیق با آزمایش این ماده بر روی موش های آزمایشگاهی دریافت سولفورافان تاحدودی موجب توقف تولید گلوکز (نوعی قند) در سلولهای کبد شد.
در مرحله بعد، محققان سولفورافان را بر روی انسانها آزمایش کردند. به نیمی از ۹۷ شرکت کننده روزی یکبار پودر سولفورافان به مدت ۱۲ هفته در کنار درمان دارویی روزانه شان داده شد. گروه دیگر پودر دارونما دریافت میکرد.
در پایان در بین گروه دریافت کننده ماده سولفورافان، افرادی که چاق بودند و کنترل ضعیفی بر قندخونشان داشتند، بهترین تاثیر را از این ماده گرفته بودند.
طبق نتایج این تحقیق، محققان خوردن روزانه تقریبا یک بشقاب کلم بروکلی را به افراد مبتلا به دیابت توصیه میکنند.