به گزارش خبرنگار مهر، یافتهها آشکار ساخته است که موشهای چاقی که حس بویاییشان را از دست داده بودند با وجود مصرف رژیم غذایی چرب وزنشان کاهش یافت درحالیکه همتایانشان با حس بویایي قوی دو برابر وزن عادیشان چاق شدند.
نتایج محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان داد بوی غذایی که میخوریم در نحوه برخورد بدن با کالریها نیز نقش مهمی دارد.
این یافتهها بر ارتباط کلیدی بین سیستم بویایی و مناطق مغزی تنظیم کننده متابولیسم، بخصوص هیپوکامپ، تاکید دارند اگرچه به گفته محققان، همچنان مدارهای نورونی ناشناخته هستند.
سلین ریرا، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «مطالعه نشان میدهد اگر ما ورودی سیستم بویایی را دستکاری کنیم میتوانیم بر نحوه درک مغز از توازن انرژی و نحوه تنظم توازن انرژی از طریق مغز تغییر ایجاد نماییم.»
این یافتهها نشان میدهد از دست دادن حس بویایی هم در انسانهايی که غالبا دچار اختلال در خوردن میشوند، نقش کلیدی دارد.
به عبارت دیگر افزایش وزن صرفا حاصل میزان کالری مصرفی نیست، بلکه با نحوه حفظ این کالری در بدن نیز ارتباط دارد. این نتایج راهگشای تولید داروهایی است که از طریق غیرفعال کردن سیستم بویایی، سوخت و ساز بدن را کنترل میکنند.