به گزارش ایرنا،پسماند پلاستیکها که بیشتر در صنایع بستهبندی مصرف میشوند، میتواند تأثیر مخربی بر محیط زیست داشته و از این رو دغدغه جهانی برای نامگذاری چنین روزی را برانگیختهاند. 21 تیر روز جهانی "نه به پلاستیکها" بود.
بر همین اساس جمعی از محققان دانشگاه صنعتی شریف در گروه تحقیقاتی مواد پلیمری دانشکده مهندسی و علم مواد این دانشگاه برای یافتن راهحل کاهش آثار مخرب پلاستیک در جوامع، با انجام یک دهه تحقیقات در زمینه پلاستیکهای دوستدار محیط زیست، موفق به صنعتیسازی خانواده جدیدی از پلیمرها شدهاند که میتوانند جایگزین پلاستیکهای نفتی شوند.
این دسته از پلیمرها از منابع تجدیدپذیر تهیه میشوند و ماندگاری کمتری در طبیعت دارند. کاهش وابستگی به نفت، کمرنگ کردن رد پای کربن در جوامع و جلوگیری از صدمات زیست محیطی پلاستیکها از جمله دستاوردهای این محصول بوده است.
این محصول برای اولین بار در ایران، در شرکت پارسا پلیمر شریف، اولین شرکت دانش بنیان کشور تولید شد. شرکت یاد شده به همت فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف و حمایتهای دکتر رضا باقری، استاد دانشکده مهندسی و علم مواد در زمینه تولید آمیزههای پیشرفته پلیمری فعال است.
این خانواده از پلاستیکها مبتنی بر زنجیرههای تهیه شده از نشاسته طبیعی است که با برخی دیگر از رزینهای زیستهای زیست پایه مثل PLA و غیرزیست پایه؛ اما زیست تخریبپذیر مثل PBAT سازگار و برای بهینهسازی خواص با نانوالیاف سلولز تقویت شدهاند.
این نانوکامپوزیت که به صورت یک اختراع ملی به ثبت رسیده است، گواهی از مرجع جهانی تضمین کیفیت محصولات دوستدار محیط زیست (انستیتوی وینکوته در بلژیک) دارد. محصولات پارسا پلیمر شریف به صورت مواد اولیه برای کاربردهای دمش فیلم، اکستروژن، و تزریق طراحی شده و به صورت محصول نهایی، فیلم و انواع کیسه برای صنعت بستهبندی نیز قابل عرضه است.