سالمونلا معمولا از طریق تخممرغ و گوشت مرغ و ماکیان آلوده منتقل میشود، اما سایر مواد غذایی را هم آلوده میکند. عفونت به این باکتری با علائمی مانند اسهال، تب و درد شکمی همراه است.
این نکات را درباره این میکروب در نظر داشته باشید:
- تخم مرغ به خصوص در شکل خام، گوشت مرغ و جوجه، گوشت، سبزیها، جوانهها و مواد غذایی منجمد از منابع شایع انتقال باکتری سالمونلا هستند. توجه داشته باشید که مواد غذایی آلوده به سالمونلا تغییر طعم یا بو نمیدهند.
- مسمومیت غذایی با سالمونلا با شیوع بیشتری در تابستان رخ میدهد که مواد غذایی ممکن است در گرما به حال خود رها شوند.
- برخی از افراد در معرض خطر بیشتر دچار شن به عوارض وخیم ناشی از عفونت با سالمونلا هستند، از جمله کودکان کمسن، سالمندان و افرادی که دستگاه ایمنیشان تضعیف شده است.
- شمار موارد بیماری ناشی از سالمونلا بسیار بیشتر از موارد مسمومیت غذایی است که گزارش میشود.