به گزارش خبرنگار مهر، یافتهها نشان داد شرکت کنندگان مطالعه، بخصوص افراد دارای اضافه وزن، که غلات کامل و سبوسدار مصرف کرده بودند، التهاب کمتری داشتند؛ التهاب ریسک ابتلا به دیابت نوع۲ را افزایش می دهد.
همچنین شرکت کنندگان دریافتند مصرف غلات کامل موجب سیری طولانی مدت میشود.
مهمتر آنکه داشتن رژیم غذایی حاوی غلات کامل در مقایسه با غلات تصفیه شده به کاهش وزن کمک میکند چراکه غلات تصفیه شده مملو از نشاسته، گلوتن و فاقد فیبر طبیعی است.
تین راسک لیچت، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه دانمارک، در این باره میگوید: «تجزیه و تحلیل ما اثبات میکند که مبنای علمی قابل قبولی برای توصیه به مصرف غلات کامل وجود دارد. این رژیم غذایی مخصوصا به افرادی که در معرض ریسک بالا ابتلا به بیماری قلبی-عروقی یا دیابت نوع۲ هستند، توصیه میشود.»
محققان از توالی DNA برای آنالیز نمونه مدفوع شرکت کنندگان استفاده کردند تا بررسی کنند آیا انواع متفاوت رژیم غذایی بر ترکیب باکتری روده شرکت کنندگان تاثیر میگذارد.
در مجموع بررسیها نشان نداد که این رژیم غذایی بر ترکیب باکتریهای روده تاثیر دارد.