به گزارش خبرنگار مهر، طبق تحقیقات اولیه، افرادی که آهستهتر غذا میخورند کمتر در معرض ابتلا به سندروم متابولیک قرار دارند.
سندروم متابولیک مجموعهای از مشکلات از جمله فشارخون بالا، دیابت، چاقی و میزان غیرعادی کلسترول است که ریسک بیماری قلبی، دیابت و سکته را در فرد چندین برابر میکند.
از سوی دیگر، سریع غذاخوردن ممکن است موجب بروز نوساناتی در قندخون شود که میتواند منجر به مقاومت انسولین شود.
به گفته محققان هرچقدر غذا آهستهتر خورده شود سلامت و تناسب اندام بهتر تحت کنترل خواهد بود.
تیمی از محققان دانشگاه هیروشیما ژاپن ۶۴۲ مرد و ۴۴۱ زن با میانگین سنی ۵۱.۲ سال را در سال ۲۰۰۸ بررسی کردند. هیچ یک از این افراد مبتلا به سندروم متابولیک نبودند.
شرکت کنندگان براساس سرعت معمول غذاخوردنشان به سه گروه تقسیم شدند: آهسته، عادی یا سریع.
پنج سال بعد، محققان شرکت کنندگان را مورد ارزیابی مجدد قرار دادند.
محققان دریافتند افرادی که سریع غذا میخوردند در مقایسه با افرادی که عادی (۶.۵ درصد) و آهسته (۲.۳ درصد) غذا میخوردند، بیشتر (۱۱.۶ درصد) در معرض ابتلا به سندروم متابولیک قرار داشتند.
همچنین غذا خوردن سریع با اضافه وزن بیشتر، اندازه بیشتر دور کمر و قندخون بالاتر مرتبط بود.
به گفته محققان، شیوه جویدن آهسته غذا به مغز اجازه میدهد تا سیگنالهای سیری را دریافت کرده که به معنای توقف زودتر از غذا خوردن است، در نتیجه فرد کمتر دچار اضافه وزن میشود.