به گزارش خبرگزاری مهر، بابک نیکومرام با اشاره به وقوع احتمالی حوادث چهارشنبه آخر سال، اظهار داشت: متاسفانه هر ساله شاهد حوادثی به دلیل انفجار مواد محترقه که اصولا استاندارد نبوده و دستساز هستند، هستیم که این مسئله اثرات معلولیت جسمی روحی و روانی و همچنین هزینههای فراوان برای فرد یا شخصی که ناخواسته درگیر اینگونه حوادث ناشی از انفجار مواد محترقه میشوند به همراه دارد و باعث برهم زدن آرامش و غمگین ساختن خانوادههایی می گردد که خود را برای جشن سال نو آماده میکنند.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک، قطع عضو و سوختگی در دست و صورت را از جمله عوارض ناشی از انفجار مواد محترقه برشمرد و گفت: از دست دادن بینایی نیز ممکن است رخ بدهد که اطلاعرسانی در پیشگیری از این حوادث بسیار مؤثر است.
دبیر انجمن جراحان پلاستیک با اشاره به اینکه جراحی پلاستیک حوزه گستردهای را به خود اختصاص میدهد، گفت: ترومای دست ناشی از انفجار، سوختگیهای شدید و موارد مشابه سبب شده که افراد را برای ترمیم آن به مراکز تخصصی ارجاع یابند.
نیکومرام بیان داشت: حتی اگر هزینههای این جراحیها رایگان باشد عوارض ناشی از سوختگی و انفجار مواد محترقه حتی با اعمال جراحی پلاستیک پیچیده و متعدد نیز تا سالیان سال اختلال عملکرد و بدشکلی عضو را به همراه خواهد داشت و معلولیت یک عمر به دلیل یک فکر نابخردانه ایجاد میشود، بنابر این پیشگیری از این حوادث توسط خانوادهها و مسئولین میتواند در کاهش آن بسیار موثر باشد.
وی با بیان اینکه افراد به محض اینکه دچار سوختگی شدند باید بلادرنگ با اورژانس تماس گرفته تا ضمن گرفتن درمان مقدماتی در صورت نیاز به مراکز تخصصی مربوطه فعال در این خصوص از جمله بیمارستان شهید مطهری و فارابی و دیگر بیمارستانها تخصصی بر حسب مورد منتقل گردند.