به گزارش خبرنگار مهر، یافتههای تحقیقاتی نشان میدهد رژیم غذایی با فیبر بالا متنوع میتواند موجب تحریک رشد ۱۵ نوع باکتری روده شود که اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFA) تولید میکنند. این اسیدهای چرب انرژی سلولهای روده را تامین کرده، التهاب را کاهش داده و به کنترل گرسنگی کمک میکنند.
لیپینگ ژائو، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه راتگرز آمریکا، در این باره میگوید: «مطالعه ما مبنای این احتمال است که فیبرهای تاثیرگذار بر این گروه از باکتریهای روده در نهایت میتوانند به بخش اصلی رژیم غذایی و درمان ما تبدیل شوند.»
مصرف فیبرهای مناسب میتواند موجب ایجاد توازن مجدد در میکروبیومهای روده شود؛ میکروبیومها، اکوسیستمی از باکتریهای دستگاه گوارش هستند که به هضم غذا کمک کرده و برای سلامت انسان مهم هستند.
به گفته محققان، تحریک گروه منتخبی از باکتریهای روده از طریق رژیم غذایی حاوی فیبرهای متنوع منجر به کنترل بهتر گلوکز خون، کاهش بیشتر وزن و میزان چربیهای بهتر در افراد مبتلا به دیابت نوع۲ شد.
در این مطالعه، تیم تحقیق گروه میکروبهای تولیدکننده SCFA را که مسئول تاثیر مثبت رژیم غذایی با فیبر بالا بر بیماران مبتلا به دیابت نوع۲ است را به طورتصادفی به دو گروه تقسیم کردند.
بعد از ۱۲ هفته، بیماران در رژیم غذایی پرفیبر شاهد کاهش بیشتر میانگین میزان گلوکز خونشان در طول سه ماه بودند.
میزان گلوکز خون این افراد در زمان ناشتا هم سریعتر کاهش یافته و آنها وزن بیشتری از دست دادند.
محققان موفق به شناسایی ۱۵ گروه تولیدکننده SCFA شدند که عمدتاً از طریق فیبر رژیمی تحریک شده بودند.