به گزارش ایرنا، بر اساس گزارش موسسه آمریکایی "تاثیرات سلامت" گرد و غبار، ترافیک، دود ناشی از سوختهای فسیلی آلاینده و جمعیت زیاد، شماری از شهرهای هند بخصوص دهلینو پایتخت این کشور را در ردیف آلودهترین شهرهای جهان قرار داده است.
این موسسه پیشبینی کرده است که در سال 2018 بیش از نیمی از مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در جهان در هند و چین اتفاق میافتد.
به گفته مقامات بهداشتی هند، آلودگی هوا باعث آسیب دائمی به ریهها و مرگ یک میلیون و 300 هزار تن در سال در این کشور میشود.
هند کشوری است که به دلیل توسعه صنعتی از سوختهای دیزلی به مقدار فراوان استفاده میکند، یکی از راهکارهای دولت هند برای مبارزه با آلودگی هوا، استفاده حداقلی از سوخت دیزلی است.
هند در ماه نوامبر سال گذشته (آبان/آذر) به دلیل آلودگی شدید هوا مجبور شد بیش از 1800 مدرسه را در این شهر به مدت سه روز تعطیل کند.
در این گزارش آمده است: هند و چین دارای بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در هوا هستند. این دو کشور در مجموع 51 درصد تلفات انسانی ناشی از آلودگی هوا را به خود اختصاص دادهاند.
این موسسه افزود: در سال 2016، نزدیک به 560 میلیون تن در هند و 416 میلیون تن در چین در معرض آلودگی های خانگی قرار داشتند. 43 درصد از مردم هند و 30 درصد از مردم چین از سوخت جامد استفاده میکنند. در هند استفاده از سوختهای جامد 24 درصد از ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در هوا را تولید میکند.
موسسه تاثیرات سلامتی گزارش کرد، در سال 2016 مجموعا چهار میلیون و یکصد هزار نفر به دلیل بیماریهای قلبی و سکته مغزی، سرطان ریه، بیماریهای مزمن ریه و عفونتهای تنفسی ناشی از آلودگی هوا جان خود را از دست دادهاند.
این موسسه اعلام کرد اگرچه تا سال 2010 جمعیت چین رشد زیادی داشته است و مردم زیادی در معرض آلودگی هوا قرار گرفتهاند اما از این سال به بعد، رشد سریع اقتصادی این کشور سبب شده است تا مردم کمتری آلودگی شدید هوا را تجربه کنند. این در حالی است که سایر کشورهای جنوب آسیا از جمله پاکستان، بنگلادش و هند از سال 2010 تاکنون با رشد شدید آلودگی هوا رو به رو بودهاند و اکنون در میان کشورها با بیشترین سطح پایدار ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در هوا میباشند.
این موسسه در خصوص هند نیز تصریح کرد که استفاده از سوختهای فسیلی و جامد مهمترین عامل بروز بیماری است. در سال 2015 بیش از 267 هزار نفر در هند به دلیل استفاده از سوختهای فسیلی و جامد جان خود را از دست دادهاند. این آمار 25 درصد از آمار کل مرگ و میر ناشی از ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در هوا را در این کشور تشکیل میدهد.
پزشکان میگویند ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در هوا از طریق جریان خون وارد قلب میشود و باعث بروز بیماریهای قلبی، حملههای قلبی و فشار خون میشود.
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۳:۰۱
همشهری آنلاین: بر اساس گزارش یک موسسه پایش سلامت انسان در محیط زیست، سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن به دلیل عوارض ناشی از آلودگی شدید هوا در هند جان خود را از دست میدهند.