سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: گرد و غباری که طی روزهای اخیر وارد استان فارس شده محیط زیست طبیعی را درگیر کرده و تاثیرات مخربی بر روی درختان بلوط دارد.

گرد و غبار تنفس درختان را مختل می کند

به گزارش مهر،استان فارس با بیش از ۱۰ میلیون هکتار عرصه جنگلی سهم عمده‌ای از مرتع را به خود اختصاص داده است. دشت برم یا تفرجگاه میان کتل، بزرگ‌ترین دشت بلوط ایران و زیستگاه گوزن زرد ایرانی است که در این استان واقع شده است.

طی چند سال گذشته عوامل مختلفی مانند خشکسالی، آفت و بیماری‌ها، آتش‌سوزی و تخریب‌های انسانی اثرات زیادی در از بین رفتن جنگل‌های فارس داشته است اخیرا نیز گرد و غبار نیز به جان جنگل‌های استان افتاده است. عواملی مانند افزایش ریزگردها و کاهش توان فتوسنتزی گیاهان از جمله فاکتورهای مؤثر بر خشکیدگی درختان است که در زوال و خشکیدگی بلوط‌ نقش مؤثری دارند.

بر این اساس کارشناسان بر این باورند که این گرد و خاک‌ها در به وجود آمدن مشکلاتی برای عرصه‌های جنگلی از جمله درختان بلوط تاثیر بسزایی دارد.

در این رابطه مدیر کل منابع طبیعی استان فارس گفت: به طور حتم گرد و خاک خساراتی را به درختان و گیاهان از جمله درختان بلوط وارد می‌کند.

مهرزاد بوستانی افزود: با توجه به این که استان فارس تاکنون به این شدت با پدیده گرد و خاک روبه رو نبوده امکان برآورد میزان خسارت وجود ندارد بلکه برای بررسی این موضوع به یک کار تحقیقاتی نیازمند است.

وی با اشاره به این که به طور حتم این گرد و خاک‌ها در خشکیدگی درختان بلوط موثر هستند، تاکید کرد: با توجه به خشک بودن هوا این گرد و خاک‌ها بر روی برگ درختان بلوط نشسته و امکان تنفس گیاه از بین می‌رود.

مدیرکل منابع طبیعی استان فارس گفت: بخش قابل توجهی از نیاز آبی درختان به ویژه درختان بلوط از رطوبت هوا تامین می‌شود که با توجه به خشک بودن هوا امکان تامین آب برای گیاهان وجود دارد.

بوستانی تاکید کرد: علاوه بر این این گرد و خاک‌ها جذب برگ درختان می‌شود و به طور حتم خساراتی را وارد می‌کند.

کد خبر 405413

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha