به گزارش آوای سلامت به نقل از womenshealthandfitness عدم تحرک و نشستن پشت میز برای ساعات طولانی، خوردن غذاهای بدون ارزش هنگام انجام کار و... همگی از فاکتورهای موثر بروز چاقی در محل کار هستند. با این حال مواردی هم وجود دارند که به ظاھر کم اھمیت و کوچک و در عین حال چاق کننده ھستند:
- دفتر کار پر سر و صدا: اگر در جایی کار میکنیم که پر ازدحام، شلوغ و پر سر و صدا است (مثل دفاتری که کارمندان زیادی در یک اتاق ھستند و یا سالنھای آرایشگاه)، صدای ازدحام از عواملی است که ما را به خوردن میان وعدهھای زیاد در بین وعدهھای اصلی، ترغیب میکند. تحقیقات نشان میدھند که افرادی که در حین رفع یک مشکل یا انجام یک کار، در معرض صدای زیاد قرار دارند، غذای بیشتری میخورند. علاوه بر این، افرادی که در محیط پر از صدا کار میکنند، تمایل بیشتری به خوردن غذاھای ناسالم مثل چیپس دارند. پس پر سر و صدا بودن محیط کار، ھم تمایل ما را به پرخوری بیشتر میکند و ھم انتخابھای غذایی ما را ناسالمتر مینماید.
- استرس و کار زیاد: مطالعات نشان میدھند که استرس مزمن در محل کار، احتمال بروز سندرم متابولیک را در افراد افزایش میدھد. سندرم متابولیک به مجموعهای از مشکلات در سلامت فرد مثل افزایش محیط شکم، افزایش فشار خون و مقاومت به انسولین که میتواند به دیابت نوع ٢ منجر شود، گفته میشود. زنان، پنج برابر بیشتر از مردان در معرض خطر بروز سندرم متابولیک قرار دارند زیرا زنان بیشتر از مردان دچار استرس ناشی از کار میشوند. وقتی که دچار استرس میشویم، غدد فوق کلیه، ھورمون کورتیزول بیشتری ترشح میکنند. این ھورمون، ذخیره چربی را در بدن افزایش میدھد (مخصوصا زمانھایی که باید مدت طولانی را به کار مشغول شده و از خوردن غذا صرفنظر کنیم). ذخیره چربی به ویژه در سلولھای چربی ناحیه شکم، اتفاق میافتد و خطر بروز دیابت نوع ٢ را افزایش میدھد. ترشح کورتیزول ھمچنین، بر روی ھورمونھای افزایش دھنده گرسنگی ھم تاثیر میگذارد. این موضوع باعث افزایش اشتھا و در نتیجه افزایش وزن میشود.
- استراحتھای گاه و بی گاه برای نوشیدن قھوه یا چای: برای بسیاری از ما، نوشیدن تعداد زیادی لیوان چای یا قھوه به عادت و باید تبدیل شده است و بدون آن نمیتوانیم کاملا هشیار باشیم. این مساله میتواند بر روی سایز دور کمر تاثیر بگذارد. در اینجا مقصر فقط شکر موجود در این نوشیدنیها نیست. کافئین موجود در بعضی از نوشیدنی ھا مثل قھوه، تغییرات ھورمونی در بدن ایجاد میکند که به ذخیره چربی در بدن میانجامد. وقتی که کافئین مصرف میکنیم، پیامی به غده ھیپوفیز در مغز فرستاده میشود و غدد فوق کلیه به ترشح آدرنالین، تحریک میشوند. در نتیجه، این تصور اشتباه برای بدن به وجود میآید که در معرض خطر قرار گرفته است و باید مبارزه کند. این مساله به افزایش قند خون منجر میشود و بدن انسولین بیشتری ترشح میکند تا قند خون را به حالت عادی برگرداند. انسولین یکی از ھورمونھای اصلی در ذخیره چربی است و گلوکز استفاده نشده در بدن را به صورت گلیکوژن در ماھیچهھا ذخیره میکند و باقیمانده قند را ھم به چربی تبدیل مینماید. این روند با نوشیدن ۵ فنجان یا بیشتر از ۵ لیوان قھوه، افزایش پیدا میکند. به طور خلاصه، مصرف بیش از حد قھوه، احتمال افزایش وزن و دیابت نوع ٢ را افزایش میدھد.