به گزارش خبرنگار مهر، کفیر یک نوشیدنی تشکیل شده از شیر پروبیوتیک تخمیرشده است که به خاطر حفظ تعادل باکتریهای سودمند روده در سیستم گوارش معروف است.
مطالعه قبلی نشان داده است که عدم تعادل در کلونی باکتریهای روده موسوم به میکروبیومها ممکن است موجب بروز فشارخون بالا در برخی افراد شود. به همین ترتیب پروبیوتیکها که مکملهای باکتریهای زنده بوده و برای سیستم گوارش مفید هستند، دارای خاصیت کاهش دهنده فشارخون هستند.
محققان دانشگاه آیوبرن آلاباما آمریکا همراه با محققان دانشگاه ویلاولها برزیل سه گروه از موشها را از لحاظ تاثیر کفیر بر کاهش فشارخون بالا مورد مطالعه قرار دادند:
- گروه مبتلا به فشارخون بالا و درمان شده با کفیر (درمان شده)
- گروه مبتلا به فشارخون بالا و درمان نشده (درمان نشده)
- گروه دارای فشارخون عادی و درمان نشده (کنترل)
بعد از ۹ هفته مصرف کفیر، موشهای گروه درمان شده در مقایسه با گروه درمان نشده، دارای میزان کمتر اندوتوکسین (مواد سمی مرتبط با اختلال در سلولها)، فشارخون پایینتر، و بهبود نفوذپذیری روده بودند.
رودههای سالم عبور برخی مواد را اجازه میدهند، اما به طورکلی به عنوان یک مانع برای دور نگه داشتند باکتریهای مضر و سایر مواد خطرناک عمل میکنند.
بعلاوه، مکمل کفیر موجب حفظ تعادل طبیعی چهار باکتری متفاوت در روده و آنزیم در مغز شد که برای عملکرد نرمال سیستم عصبی ضروری هستند؛ این مسئله بیانگر آن است که سیستمهای گوارش و اعصاب همراه باهم برای کاهش فشارخون بالا عمل میکنند.