به گزارش ایرنا، پرویز آراسته روز دوشنبه گفت: بارندگیهای حوضه دریاچه ارومیه در سال آبی جاری به بیش از 400 میلیمتر رسیده و نسبت به درازمدت 19 درصد افزایش یافته است.
وی میزان آب دریاچه ارومیه در زمان حاضر را 2 میلیارد مترمکعب عنوان کرد و درباره رهاسازی حقآبه آن نیز گفت: امسال 310 میلیون مترمکعب از حقآبه دریاچه ارومیه که در پشت سدهای استان ذخیره شده، به این زیست بوم رها شده است.
وی بیان کرد: با سازمان آب منطقهای در زمینه رهاسازی آب مشکلی وجود ندارد و فقط رهاسازی ها باید در مصب رودخانهها باشد تا هدررفت آب در مسیر کاهش یابد.
وی با اشاره به نقش خاکریز دریاچه ارومیه در خشک شدن آن نیز گفت: با مشارکت وزارت راه از چندین مکان دریچههایی برای تبادل و چرخش آب در 2 ضلع شمالی و جنوبی این خاکریز ایجاد میشود.
آذربایجان غربی در دهههای اخیر به مانند سایر نقاط کشور با کمآبی مواجه شده و این کمآبی دریاچه ارومیه را نیز با تهدید مواجه کرده است.
هم اکنون با اجرای مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه چهار سال است که وضعیت آب دریاچه به مرحله تثبیت رسیده اما همچنان تبخیر آب در فصل گرما یکی از چالشهای اساسی این زیست بوم به شمار میرود.
رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی نیز با بیان این که خاکریز 14 کیلومتری ایجاد شده در وسط دریاچه ارومیه روند تبخیر آب را شدت بخشیده، گفته است که این خاکریز در اواخر دهه 50 شمسی اجرا شده و بستر چرخشی آب شمالی - جنوبی دریاچه را مختل کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۱
همشهری آنلاین: مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به این که مساحت فعلی دریاچه ارومیه حدود ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر است، گفت: تبخیر آب به عنوان یکی از اصلیترین مشکلات پیش رو احیا این دریاچه از هفته جاری آغاز شده است.