به گزارش آوای سلامت به نقل از readersdigest منافع بزرگ برخی گیاهان و ادویهجات در افزایش سطح حافظه، کاهش اضطراب و حتی شاید حفاظت در برابر تومورهای مغزی ثابت شده است.
- زردچوبه: کورکومین ماده ای که به طور طبیعی در زردچوبه وجود دارد، با کاهش التهاب، افزایش سلامتی را به دنبال دارد. کورکومین که در درمان بیماریهایی نظیر آلرژی، دیابت و زخم معده به کار برده میشود، در دستگاه گوارش باقی میماند و هر مادهای را که جذب شده، سریعا متابولیز میکند. علاوه بر این، بدن شما هورمونی بهنام BDNF یا فاکتور نورونزایی مشتق شده از مغز تولید میکند که نقشی مهم در تقسیم و تکثیر نورونها دارد. تولید BDNF با استرس و بالا رفتن سن کاهش پیدا میکند. زردچوبه میتواند با افزایش تولید و عملکرد این هورمون، تاثیرات کاهش ادراک که مربوط به سن هستند را معکوس کند و در نتیجه حافظه را تقویت کرده و قابلیت مغز را افزایش دهد.
- جعفری و آویشن: یک نوع فلاونوئید به نام آپی ژنین در این دو گیاه وجود دارد که موجب افزایش تولید نورونها شده و ارتباطات بین سلولهای مغزی را قوت میبخشد. رژیم غذایی غنی از آپی ژنین، منجر به دفع آلزایمر، پارکینسون و افسردگی میگردد.
- بابونه: انتخاب همیشگی برای مصرفکنندگان چای در اواخر شب، میتواند چای بابونه باشد چون از بین برنده قوی استرس است. بابونه نیز حاوی فلاونوئید اپی ژنین است و منجر به کاهش سطح اضطراب میشود.
- گیاه Sage یا همان مریم گلی: این گیاه حافظه را بهبود میبخشد. در مطالعات کوچک مشخص شده که عصاره این گیاه منجر به بهبود عملکرد افراد در آزمون حافظه در مقایسه با دارونما شده است. اسانسها و عصاره مریم گلی برای مقابله با آلزایمر موثر است. بیماری آلزایمر در نتیجه کاهش سطح یکی از انتقال دهندههای عصبی بروز می کند که مریم گلی این روند را کاهش میدهد. به خاطر این که قادر است از ترشح آنزیم مسئول این تخریب جلوگیری کند.
- سیر: ماده مغذی موجود در سیر از مغز در برابر روند پیری و بیماری محافظت میکند؛ علاوه بر آن از بروز بیماریهای مربوط به اعصاب مانند آلزایمر و پارکینسون نیز پیشگیری مینماید. سیر با مقاوم کردن مغز در برابر استرس و التهاب مربوط به روند پیری و بیماریها، به اعصاب سود میرساند.