به گزارش خبرنگار مهر، افراد مبتلا به دیابت بهتر است از برخی مواد خوراکی استفاده کنند که به تدریج انرژی را آزاد کرده و موجب کاهش التهاب میشود. حال محققان به این نتیجه رسیدند خوردن قارچهای دارای کلاهک سفید برای افراد دیابتی سودمند است.
محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا عنوان میکنند قارچهای دارای کلاهک سفید با بهبود اجتماع میکروبی روده میتوانند به تنظیم گلوکز در کبد کمک کنند. این یافته میتواند به شیوهای جدید برای درمان دیابت تبدیل شود.
«مارگریتا کانتورنا»، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «در این مطالعه موشها با قارچهای دارای کلاهک سفید تغذیه شدند. ما مشاهده کردیم ترکیب میکروبهای روده برای تولید بیشتر اسیدهای چرب دارای زنجیره کوتاه بخصوص پروپیونات از سوکسینات تغییر کردند.»
به گفته وی، تحقیق قبلی نشان داده است که سوکسینات و پروپیونات میتوانند تجلی ژنهای موردنیاز برای کنترل تولید گلوکز را تغییر دهند.
به گفته کانتورنا، «کنترل بهتر گلوکز برای دیابت و همچنین سایر بیماریهای متابولیکی ضروری است.»
محققان در این مطالعه مشاهده کردند مصرف قارچ موجب آغاز واکنش زنجیره در بین باکتریهای روده شده و جمعیت Prevotella، باکتری تولیدکننده سوکسینات و پروپیونات، را گسترش داد. این اسیدها میتواند تجلی ژنهای کلیدی در مسیر بین مغز و روده را که به کنترل تولید گلوکز کمک میکند تغییر دهند.
محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که قارچها در این مورد به عنوان پریبیوتیک عمل کرده و باکتریهای سودمند در روده را تغذیه میکنند.