به گزارش خبرنگار مهر، گروهی از دانشمندان دانشکده پزشکی آیسان آمریکا دریافتهاند خوردن سه تخته شکلات در ماه منجر به کاهش ۱۳ درصدی ریسک نارسایی قلبی میشود. اما باید توجه شود که خوردن بیش از اندازه شکلات میتواند خطرناک باشد چرا که خوردن روزانه شکلات ریسک نارسایی قلبی را تا ۱۷ درصد افزایش میدهد.
محققان می گویند ترکیبات طبیعی موجود در کاکائو موسوم به فلاوونوئیدها موجب تقویت سلامت عروق خونی شده و به کاهش التهاب کمک میکند.
«چایاکریت کریتاناوونگ»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره عنوان میکند: «من معتقدم شکلات منبع رژیمی مهم فلاوونوئیدهاست که با کاهش التهاب و افزایش کلسترول خوب مرتبط است. فلاوونوئیدها میتوانند موجب افزایش اکسید نیتریک شوند، گازی که در عروق خونی پخش شده و به جریان خون کمک میکند.»
همچنین وی عنوان میکند مصرف متعادل شکلات برای سلامت خوب است چرا که شکلات سرشار از چربیهای اشباع شده است.
این مطالعه شامل بررسی ۵ تحقیق با بیش از ۵۷۵ هزار نفر بود. با این حال محققان بر انجام تحقیقات بیشتر برای تایید این نتیجه تاکید دارند.
در مطالعات قبلی، رابطه آشکار بین مصرف شکلات تلخ و کاهش ریسک بیماریهای قلبی-عروقی به اثبات رسیده است. محققان در این مطالعه در لوکزامبورگ پی برده بودند افرادی که ۱۰۰ گرم شکلات (معادل یک تخته) در روز مصرف میکنند شاهد کاهش مقاومت انسولین و بهبود عملکرد آنزیمهای کبدی بودند. حساسیت انسولین فاکتور پرخطر اثبات شده در مورد بیماری قلبی-عروقی است.
محققان عنوان میکنند مواد خوراکی سرشار از فیتوشیمیاییها از جمله شکلات تلخ به میزان متعادل میتوانند خواص زیادی برای قلب داشته باشد.