به گزارش خبرنگار مهر، به گفته محققان دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور رژیم غذایی مملو از غذاها و نوشیدنیهای حاوی شیرین کنندههای مصنوعی برای سلامت رودهها مضر هستند.
محققان دریافتند شش شیرین کننده مصنوعی ادوانتام، ساخارین، آسپارتام، سوکرالوز، نئوتام و آکسسلفام پتاسیم-K برای میکروبهای روده سمی هستند. نابودی و تخریب میکروبهای روده میتواند ریسک چاقی را به همراه داشته باشد.
شیرین کنندههای مصنوعی به عنوان آلایندههای زیست محیطی هم شناخته شدهاند. همچنین این مواد در آبهای آشامیدنی و سطحی هم مشاهده شدهاند که در برابر فرآیند تصفیه اب مقاوم هستند.
محققان هشدار میدهند مصرف شیرینکنندههای مصنوعی موجب تحریک روده میشود و تا جائی که امکان دارد باید از مصرف آنها پرهیز کرد.