به گزارش خبرنگار مهر، نتایج دو مطالعه نشان میدهد فواید اسیدهای چرب امگا۳ برای قلب هم در افراد سالم و هم در افراد دارای مشکلات افزایش دهنده ریسک حمله قلبی، سکته، یا بیماری قلبی وجود دارد.
محققان در آزمایش VITAL (ویتامین D و امگا۳) دریافتند افراد سالمی که مکمل روغن ماهی مصرف می کردند کمتر دچار حمله قلبی شدند.
همچنین یافتهها نشان داد شکل تصفیه شده اسیدچرب امگا۳ موجب کاهش ریسک مرگ ناشی از بیماری قلبی، حمله قلبی یا سکته در افراد دچار تصلب شریان یا سایر فاکتورهای پرخطر قلبی شد.
دکتر «جوآن منسون»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان زنان و بریگام بوستون، در این باره میگوید: «نتایج دو مطالعه به خوبی اثبات میکند که اسیدهای چرب امگا۳ موجود در ماهیهایی نظیر سالمون، ساردینز یا تون میتواند تاثیر سودمندی بر روی سلامت قلب داشته باشد.»
وی در ادامه تاکید میکند: «ما توصیه نمیکنیم که همه مردم جهان شروع به مصرف مکملهای روغن ماهی کنند. بلکه بهترین راه دریافت اسیدچرب امگا۳ مصرف ماهی بیشتر است. اما اگر افرادی ماهی نمیخورند طبیعتاً باید از فواید مکملهای روغن ماهی بهره گیرند. البته بهتر است قبل از آن با پزشکشان مشورت نمایند.»
محققان در آزمایشات خود دریافتند مصرف مکمل روغن ماهی ریسک حمله قلبی را در طول ۵ سال مطالعه تا ۲۸ درصد کاهش داد، اما تاثیری بر ریسک سکته یا ابتلا به سرطان در افراد نداشت.
همچنین مصرف ماهی ریسک بروز مشکلات حاد قلبی-عروقی را تا ۱۹ درصد و ریسک حمله قلبی را تا ۴۰ درصد کاهش داد.