محمد عبده زاده در گفت و گو با ایرنا درباره خارج شدن برخی داروها از فهرست بیمهها افزود: این امکان هست که به علت تولید مشابه داروی وارداتی در داخل کشور، بیمه، داروی ایرانی را پایه قرار داده باشد چون داروی ایرانی قیمت کمتری نسبت به مشابه خارجی آن دارد.
وی درباره اینکه بیماری که داروی خارجی مصرف میکرده و داروی ایرانی برای او سازگاری ندارد و حالا با پوشش بیمه برای داروی ایرانی دچار مشکل میشود، گفت: سازگاری نداشتن داروهای ایرانی با بدن بیمار، ادعا و توجیهاتی است که از سوی برخی افراد مطرح میشود چرا که داروهای ایرانی تحت نظارت وزارت بهداشت تولید میشوند و مجوز دارند.
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: وزارت بهداشت برای اعطای مجوز به تولید یک دارو مطالعات آزمایشگاهی و بالینی انجام میدهد و پس از تأیید نتایج کیفی، مجوز میدهد.
عبدزاده افزود: متاسفانه برخی افراد مطرح میکنند که داروی ایرانی اثربخشی لازم را ندارد این در حالی است که داروهایی وجود دارند که اصلا نمونه وارداتی ندارند و سالها است مردم از آن استفاده میکنند به طور مثال آنتی بیوتیک وارداتی نداریم و داروهای بیماریهایی مانند داروی چربی خون در بازار فقط ایرانی است.
مدیر کل داروی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: سال گذشته ۴۴ میلیارد عدد دارو در کشور مصرف شد که تولید داخل بودند. تلاش است که داروهای وارداتی را به سمت تولید داخل ببریم و کارخانههای داروسازی را تشویق میکنیم که نمونه مشابه داروهای وارداتی را تولید کنند و در حقیقت صنعت دارو را ترغیب به تولید داروهای وارداتی کنیم.
وی تاکید کرد: تولید نمونه مشابه داروهای وارداتی در داخل کشور به نفع بیمار است زیرا پول کمتری برای آن پرداخت میکند و از سوی دیگر بیمه نیز هزینه کمتری میپردازد و به نفع کشور است.
عبدزاده در مورد داروهای ضد سرطان و شیمی درمانی نیز گفت: اغلب این داروها نیز تولید داخل هستند، واردات این گونه داروها معدود است و پوشش بیمه ای این داروها نیز برقرار است.