به گزارش خبرنگار مهر، شایعترین علل ابتلا به دیابت نوع۲ شامل رژیم غذایی ناسالم، سبک زندگی بیتحرک و چاقی است. در صورت عدم درمان، این بیماری منجر به مشکلاتی نظیر بیماریهای قلبی و فشارخون بالا میشود.
یکی از بهترین راههای مقابله با دیابت، تغییر در رژیم غذایی است. برخی از مواد خوراکی دارای خواص ضددیابتی هستند که میتوان در رژیم غذایی گنجانده شوند.
- زنجبیل: تحقیق اخیر نشان میدهد زنجبیل میتواند به کنترل میزان بالا قندخون از طریق کنترل گلوکز خون کمک کند. تحقیقات نشان میدهد عصاره زنجبیل قادر به افزایش جذب گلوکز در سلولهای ماهیچه بدون نیاز به انسولین است. این خاصیت زنجیبل عمدتا به خاطر وجود گینگرول در زنجبیل است.
- سیب زمینی شیرین: منبع خوب کربوهیدراتهای پیچیده است که مصرف آن را برای افراد دیابتی و افراد خواهان کاهش وزن مفید میکند.
- چغندر: دارای قند طبیعی، فیبر، پتاسیم و فولات است. قند موجود در چغندر به سرعت تبدیل به گلوکز نمیشود. حاوی بتالاین و نئوبتانین است که به کاهش میزان گلوکز، افزایش حساسیت انسولین و جلوگیری از تغییرات ناشی از فشار اکسایشی در بیماران دیابتی کمک میکند.
- هویج: مطالعات نشان میدهد میزان بالا بتاکاروتن موجود در هویج که در بدن تبدیل به ویتامین A میشود دارای پتانسیل کاهش ریسک دیابت نوع۲ است.
- ریشه زردچوبه: کرکومین موجود در عصاره زردچوبه به تعدیل میزان انسولین کمک کرده و میزان کارآیی داروهای دیابت را افزایش میدهد. زردچوبه یک ضداکسایش قوی است که با رادیکالهای آزاد مقابله کرده و موجب کاهش مقاومت انسولین در بدن میشود.