این مواد معدنی ھم در بعضی از مواد غذایی ناسالم و ھم در مواد غذایی سالم یافت میشوند اما تفاوت در این است که وقتی که ما از طریق غذاھای ناسالم اقدام به دریافت این مواد معدنی میکنیم، به درستی جذب بدن ما نمیشوند:
- ھوس خوردن شکلات و کمبود منیزیم: ما به منیزیم برای ٣٠٠ واکنش بیوشیمیایی در بدن نیاز داریم. از جمله این واکنشھا میتوان به فعل و انفعالات مربوط به آرامش و ریلکس شدن بدن، اشاره کرد. در حقیقت، نام دیگر منیزیم، ماده معدنی آرامشدھنده است. از علائم کمبود منیزیم، اضطراب، زودرنجی، بیخوابی و افزایش فشار خون است. این ماده معدنی در شکلات وجود دارد و به ھمین دلیل، افرادی که دچار کمبود منیزیم ھستند، با خوردن شکلات، احساس بھتری پیدا میکنند و اشتیاق شدید به خوردن شکلات دارند. ما میتوانیم کمبود منیزیم را با منابع سالمتری مثل سبزیجات برگ سبز تیره، دانهھا، مغزھا، ماھی و انواع لوبیا، تامین کنیم. به این ترتیب، اشتیاق ما به مصرف بیرویه شکلات ھم کمترمیشود.
- ھوس خوردن شیرینی جات و کمبود کروم، کربن، فسفر، سولفور و تریپتوفان: بعد از شکلات، شیرینیجات بزرگترین ھوس غذایی بسیاری از افراد به حساب میآید. بیش از پنج نوع کمبود تغذیه موجب افزایش اشتیاق به مصرف شیرینیجات میشود. کروم (که به تنظیم قند خون کمک میکند)، کربن (که یکی از عناصر تشکیل دھنده شکر است)، فسفر (که به تولید انرژی در بدن کمک میکند)، سولفور (که به سم زدایی کمک میکند) و تریپتوفان (که تنظیم کننده ترشح سروتونین در بدن است). بنابراین، بهترین شیوه برای کاھش ھوس شیرینیجات، تامین نیاز بدن به مواد مغذی و مواد مغذی نام برده میباشد.
- ھوس خوردن کربوھیدراتھای تصفیه شده و کمبود نیتروژن: اشتیاق ما به خوردن کربوھیدراتھایی مثل پاستا و نان سفید میتواند از نشانهھای کمبود نیتروژن باشد. نیتروژن از ترکیبات ضروری موجود در اسیدھای نوکلئیک و پروتئین در بدن است و کمبود آن میتواند به سوء تغذیه پروتئین منجر شود. بنابراین، اگر احساس کردید که به شدت ھوس کربوھیدراتھای تصفیه شده را دارید، از مواد غذایی نیتروژن دار استفاده کنید. اکثر مواد غذایی حاوی نیتروژن ھستند اما به شما توصیه میکنیم که از میوه و سبزیجات به عنوان منبع غنی نیتروژن، کمک بگیرید.
- سایر ھوسھای غذایی: اگر ھوس شدید به غذاھای چرب دارید، ممکن است که دچار کمبود کلسیم باشید. منابع خوب کلسیم عبارتند از: شیر، پنیر و بروکلی. اگر اشتیاق به خوردن یخ دارید، ممکن است که به کمبود آھن مبتلا باشید. سعی کنید که مواد غذایی غنی از آھن مثل سبزیجات برگدار، گوشت و سبزیجات دریایی را در برنامه غذایی خود جای دھید. اگر به خوردن مواد غذایی پرنمک، اشتیاق دارید، شاید دچار کمبود کلراید یا سیلیکون شده اید. سعی کنید که از ماھی، مغزھا و دانهھا برای جبران این کمبودھا، استفاده کنید.
*منبع: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی