چندی پیش در رسانهها گفته شد شهرقدس پرجمعیتترین کلاسهای کشور را دارد. برای حل این مشکل چه کارهایی انجام شده است؟
به دلیل تراکم، بهخصوص در مقطع ابتدایی، شرایط سختی داریم، اما خوشبختانه چهار پروژهی در حال ساخت داریم که امیدوارم تا سال آینده تکمیل شوند و هفت زمین هم در اختیار ما قرار خواهد گرفت. قطعاً تراکمی که باعث نگرانی شده برطرف خواهد شد.
در مدرسهها چهقدر مهارتهای زندگی به دانشآموزان آموزش داده میشود؟
آموزش و پرورش بهدنبال مهارتآموزی برای دانشآموزان است. در جامعه، نمره و کنکور و درصد، دغدغه همهی شده، ولی دنبال این هستیم که دانشآموزان مهارتهایی را مثل ارتباط با دیگران، عزت نفس و... در مدرسه تجربه و تمرین کنند. این از اهداف آموزش و پرورش است و قطعاً آموزش و پرورش مشکلاتش را پشت سر میگذارد و به این اهداف میرسد.
آموزش و پرورش برای مقابله با کنکور و مافیای آن چه اقداماتی انجام داده؟
وزیر آموزش و پرورش به جنگ مافیای کنکور رفته و امیدوارم که موفق شود دانشآموزان را از کنکور و کنکورزدگی نجات بدهد و معلمان ما هم به این باور برسند که باید به سمت دیگری برویم.
یکی از برنامههای مفید در مدرسه تولید رسانهای مثل نشریه است. چهقدر از این طرحها حمایت میکنید؟
دانشآموزان میتوانند برای تولید محتوایی که به درد سایر دانشآموزان بخورد، اقدام کنند و از طریق معاون پژوهشی و کارشناسی پژوهش و تحقیق این کارها را پیگیری کنند. ما به شدت به این برنامهها نیاز داریم و حمایت میکنیم.
چند سؤال از نوجوانی. نمرههایتان چهطور بود و آیا هیچوقت تجدید شدید؟
من دانشآموز متوسطی بودم، اما سال دوم راهنمایی مشکلی بین من و معلم ریاضی پیش آمد که باعث شد نوبت اول و دوم و سوم را بدهد یک.
تابستان خود را چگونه میگذراندید؟
برای کمک به اقتصاد خانواده کارگری میکردم.
تأثیرگذارترین دبیر زندگیتان کیست؟
آقای احمدی در دوران ابتدایی که ما را با «کیهانبچهها» آشنا کرد و آقای جمشیدی دبیر جامعهشناسی دبیرستان که فرد بسیار منضبطی بود.
افسوس چه ویژگی را میخورید که در آن زمان بود و امروز جایش خالی است؟
دوستیها صمیمانهتر و پررنگتر بود و این سرمایهی مهمی محسوب میشد. من دوستان خوبم را از دوران دبیرستان دارم.
عکس و متن: زینب محمدی، ۱۶ساله
خبرنگار افتخاری نشریهی دوچرخه از شهرقدس