به گزارش خبرگزاری مهر، شکلگیری پرکهای پوست مرده یک فرایند طبیعی است. بدن ما هر روز پوست مرده تولید میکند که این فرایند شامل سر نیز میشود. تقریباً هر چهار هفته پوست مجدد خود را میسازد اما اگر سلولهای پوست سر با سرعت زیاد مجدد تشکیل شوند و ریزش پوست مرده به صورت دستهای باشد، باعث ایجاد شوره میشود.
ریحانه مهرگان متخصص پوست و مو، در این باره گفت: دو نوع شوره سر وجود دارد. دسته اول شورههای چرب هستند که معمولا ابعادی بزرگتر دارند و زرد رنگ به نظر میرسند و به پوست سر و موها میچسبند. این نوع از شورهها بر روی سر افرادی مشاهده میشود که پوست سرشان چرب است.
وی افزود: غدههای چربی بر روی پوست سر تولید چربی میکنند که این امر پوست سر را در مقابل از دست دادن رطوبت و عوامل محیطی محافظت میکند. از سویی پوست سر چرب، چربی بیش از حد تولید میکند که این امر باعث رشد سریع میکروارگانیزها و میکروبهایی میشود که به صورت معمول بر روی پوست وجود دارند. شورههای چرب میتوانند یک نشانه از آماس چربی پوست باشند. اگر از خارش شدید قرمزی پوست و ورم پوست سر رنج میبرید حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید.
این متخصص پوست و مو در مورد نوع دیگر شورههای سر که در افرادی با پوست سر حساس مشاهده میشود، گفت: نوع دیگر این عارضه شوره سر خشک است که ابعاد کوچکتری دارد و از روی سر به پایین میریزد. این نوع شورهها بر روی پوست سر خشک به وجود میآیند و همراه با خارش هستند. این نوع از شوره را باید با شامپوهای معتدل مخصوص درمان کرد.
چگونه با حمله ارتش سفید به موها مقابله کنیم
محققان راههای متعددی برای مبارزه با شورههای چرب کشف کردهاند. به عنوان مثال مادههای فعال پیروکتان اولامین و پیریتون زینک در مقابل ترشح چربی بسیار مؤثر هستند. همچنین اسید سالیسیلیک دارای خاصیت ضد تورم و همچنین کم کردن پرکهای پوست مرده است. و در آخر اسید فوماریک بر روی شورههای سر سخت اثر تخریبی دارد.
به گفته این متخصصین پوست و مو، انتخاب شامپو ضد شوره بسیار مهم است. محققان دریافتهاند که شامپوها نقش بسزایی در کنترل و درمان بیماریهای پوست سر ایفا میکنند. به این ترتیب همواره توصیه میشود شامپویی را انتخاب کنید که نیازهای اساسی پوست سر را فراهم کند.
مهرگان تاکید کرد: تنها نکته مهم در استفاده از این محصولات درمانی، شناخت نوع عارضه و انتخاب شامپوی متناسب با آن است.