به گزارش مهر، نتایج مطالعات محققان دانشگاه یل آمریکا نشان می دهد مصرف بیشتر سویا با کاهش ۷۷ درصدی کاهش ریسک شکستگیهای استخوانی در زنان جوانتر مرتبط است.
محققان در این مطالعه به بررسی تاثیر ورزش و مصرف سویا بر نرخ شکستگی استخوان در بین بازماندگان سرطان پرداختند.
«اویلین شی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ورود به دوره یائسگی، دوره ریسک بالا از بین رفتن استخوانهاست و دادههای مربوط به ریسک شکستگی در بین زنان جوان مبتلا به سرطان سینه بسیار کم است.»
در این مطالعه، دادههای مربوط به ۵۰۴۲ بازمانده از سرطان سینه در رده سنی ۲۰ تا ۷۵ سال بررسی شد.
محققان دریافتند سویا و فراوردههای آن غنی از ایزوفلاونها هستند که دارای SERM طبیعی (تعدیل کننده انتخابی گیرنده استروژن) بوده و به افزایش تراکم استخوانی کمک میکند.
مطالعات قبلی نشان دادهاند مصرف tamoxifen، SERM یا دارو، که برای بیماران مبتلا به سرطان سینه تجویز میشود، موجب کاهش ریسک شکستگیها میشود.
برخی درمانهای مربوط به سرطان سینه میتواند موجب یائسگی زودهنگام شده و در نتیجه تراکم استخوانی کاهش یابد. همین مسئله منجر به بروز بیشتر شکستگیهای مرتبط با پوکی استخوان در بین بازماندگان سرطان سینه میشود.