به گزارش همشهری انلاین به نقل از ایسنا، دکتر علی صادقیتبار مدیر مرکز درمان ناباروری ابنسینا تهران در این زمینه گفت: بیمهها نباید درمان ناباروری را یک نوع درمان لوکس و لاکچری مانند جراحیهای زیبایی تلقی کنند.
وی اظهار کرد: بر اساس تحقیقی که چند سال پیش در پژوهشگاه ابنسینا انجام شد، ریت ناباروری در استانهای مختلف کشورمان از ۱۶ تا ۲۲ درصد متفاوت است، اما متوسط آن ۲۰.۲ درصد است که این آمار با سایر کشورهای دنیا تقریبا برابر است و ممکن است ما خیلی جزئی بالاتر باشیم.
وی با بیان اینکه نقش آلایندهها در جوامع صنعتی و شهری و عوامل محیطی در ایجاد ناباروری تایید و تثبیت شده است، افزود: بر این اساس هر چه جوامع به سمت صنعتی شدن و استفاده از نگهدارندهها، امواج و ... میروند، طبیعتا رِیت ناباروری هم بیشتر میشود. بهویژه در مردان که در این زمینه آسیبپذیرترند.
صادقیتبار درباره میزان تاثیر درمانهای ناباروری، گفت: به طور متوسط در هر سیکل درمان ۳۵ درصد احتمال باروری وجود دارد. حال با هر سیکل احتمال باروری افزایش پیدا میکند. البته شعار ما بحث پایان ناباروری است. از نظر ما عصر بچهدار نشدن و نازایی تمام شده است. چون اگر زوج پیگیر درمان باشند و به طور مستمر درمان را پیگیری کنند، شانس موفقیتششان ۱۰۰ درصد است.
- هزینههای درمان ناباروری
مدیر مرکز درمان ناباروری ابنسینا درباره هزینههای درمان ناباروری در کشور، گفت: به طور کلی هزینه درمان ناباروری در کشور ما پایینتر از سایر کشورهای دنیاست. اگر بخواهیم تفکیک کنیم، تقریبا یکسوم هزینههای درمان ناباروری مربوط به هزینههای دارویی این درمان است که ممکن است رقم آن بین ۲۰ تا ۳۰ درصد تفاوت داشته باشد که به شرایط فرد بستگی دارد.
وی افزود: همچنین یکسوم هزینهها هم برای اقدامات تشخیصی درمان ناباروری است؛ اعم از هزینههای سونوگرافی، ویزیتهای مکرر که باید از سوی متخصص انجام شود، هزینههای آزمایشگاهی و... و تقریبا یکسوم هزینهها هم هزینههای اتاق عمل است.
صادقیتبار گفت: اگر بخواهم حداقل و حداکثر هزینههای درمان ناباروری در کشور را برآورد کنم، هزینه از ۶ میلیون تومان شروع میشود و تا ۱۲ میلیون تومان متغیر است. البته گاهی خدمات دیگری هم باید در کنار درمان ناباروی به بیمار ارائه شود که هزینهها را افزایش میدهد. به عنوان مثال یک فرد خدمات تخصصی در حوزه ژنتیک میخواهد که طبیعتا این خدمت تستهای آزمایشگاهی مختلف و بررسیهای بیشتری میطلبد که اینها هزینه دارد، اما پایه هزینههای درمان ناباروری در کشور ما بین ۶ تا ۱۲ میلیون تومان است.
- هزینه درمان ناباروری در ایران بالا نیست
مدیر مرکز درمان ناباروری ابنسینا با بیان اینکه برخی داروهای درمان ناباروری تحت پوشش بیمه هستند، گفت: ۷۰ درصد هزینههای این داروها را بیمه پرداخت میکند و سهم بیمار ۳۰ درصد است. البته برخی داروهای این حوزه هم تحت پوشش بیمه نیستند و ۱۰۰ درصد هزینههای آن را باید بیمار بپردازد.
او عنوان کرد: متاسفانه بیمهها هنوز هزینههای اتاق عمل درمان ناباروری را پوشش ندادهاند و لازم است که دولت به این موضوع توجه کند و این حوزه را هم تحت پوشش بیمه قرار دهد تا مردم بتوانند از این خدمات استفاده کنند.
صادقیتبار تاکید کرد: البته باید توجه کرد که هزینههای درمان ناباروری در کشور در مقایسه با هزینههای درمان ناباروری در سایر کشورها، علیرغم اینکه تحت پوشش بیمه هم نیست، خیلی بالا نیست. اگر درمان ناباروری در کشور ما ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برای یک زوج هزینه بردارد، حدود هزار دلار است، اما همین خدمت در ترکیه ۵ برابر است یا در آمریکا همین سرویس و همین خدمات و تکنولوژی ۱۵ هزار دلار آب میخورد.
- ناباروری، یک موضوع لوکس نیست
صادقیتبار با بیان اینکه پیگیریهای زیادی در زمینه پوشش بیمهای سایر خدمات درمان ناباروری انجام دادهایم و حتی کنگرهای با عنوان بیمه و ناباروری برگزار کردیم، گفت: به شدت اعتقاد داریم که بیمهها نباید درمان ناباروری را یک نوع درمان لوکس مانند جراحیهای زیبایی تلقی کنند. درمان ناباروری یک معضل مهم است که البته امروزه خوشبختانه توجه مسئولان کشور را به خود جلب کرده است.
مدیر مرکز درمان ناباروری ابنسینا با تاکید بر اینکه پوشش بیمهای خدمات درمانی ناباروری کاملا هزینه - اثربخش است، اظهار کرد: ما معتقدیم که صنعت بیمه کاملا در حوزه درمان ناباروری توجیه دارد. حال راه حلهای مختلف دارد، اما خدمات بیمهای برای درمان ناباروری ضروری است.
وی با بیان اینکه نگاه بیمهها به این نوع درمانها لوکس است، گفت: این درحالی است که درمان ناباروری اصلا لوکس و لاکچری نیست. بلکه یک ضرورت برای کشور است و با توجه به اهمیت بحث جمعیت، خدمات آن باید زیر پوشش بیمه قرار بگیرد.