تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۳

گوجی‌بری از منابع غذایی قابل توجه در بین میوه‌ها از جمله خانواده تمشک‌ها است.

به گزارش همشهری آنلاین، گوجی‌بری نام میوه‌ای از دو گونه نزدیک به هم دیوخار Lycium barbarum و لیسیوم چینی Lycium chinense است.

گوجی‌بری در پیشگیری بیماری سرطان مفید است. بالاترین غلظت آنتی‌اکسیدان در برگ گوجی‌بری وجود دارد که به عنوان چای و دمنوش استفاده می‌شود و دارای ارزش دارویی بالایی است.

گوجی‌بری طعم شیرینی دارد و خشک شده آن مانند کشمش است. این میوه به صورت تازه، خشکبار، آب‌میوه و عصاره مصرف می‌شود. علاوه بر میوه، برگ‌های این گیاه هم به عنوان دمنوش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کمک به تنظیم قندخون از جمله برای افراد دیابتی، تأمین ۱۸۰ درصد از ویتامین آ مورد نیاز روزانه و جلوگیری از بیماری چشم دژنراسیون ماکولا، منبع سرشار آهن و اسیدفولیک (۱۵ برابر اسفناج)، حاوی ۲۱ ماده معدنی از جمله روی، کلسیم، ژرمانیوم، سلیوم و فسفر از جمله خواص میوه و دمنوش گیاه گوجی‌بری است.

این میوه کمیاب و گران‌قیمت در سال‌های اخیر در کشورهای غربی معرفی شده‌ است و در حال ورود به بازار تجارت اروپا و آمریکا است. این گیاه وارد ایران شده و در استان مازندران در حال کشت است.

برچسب‌ها