به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، وبسایت دانشگاه ایلینویز (UI) با انتشار این خبر توضیح داد: در این مطالعه، موشهای صحرایی به مدت ۴ هفته رژیمی غذایی مصرف کردند که حاوی ۴۰ درصد چربی، ۴۵ درصد کربوهیدرات و ۱۵ درصد پروتئین بود. آنها همچنین یکی از اشکال کافئین را معادل انسانی که روزانه ۴ فنجان قهوه مینوشد، مصرف کردند.
محققان این پژوهش مطالعات کشت سلولی را انجام دادند. در این مطالعات، سلولهای چربی را از موش گرفتند و کافئین مصنوعی یا عصاره کافئین یا قهوه ماتین در معرض آن قرار دادند و دریافتند که بدون توجه به منبع آن، کافئین تجمع لیپیدها را در سلولهای چربی ۲۰ تا ۴۱ درصد کاهش میدهد.
به طور خاص، موشهایی که کافئین استخراجشده از چای ماته را مصرف میکردند ۱۶ درصد وزن کمتری به دست آوردند و ۲۲ درصد چربی بدن را نسبت به موشهایی که چای ماته کافئین مصرف نکردهاند جلوتر بودند.
محققان همچنین چندین ژن مرتبط با چاقی و متابولیسم چرب از جمله ژن اسید چرب سنتاز یک ترکیب آنزیمی را که در سنتز اسیدهای چرب از گلوکز و ژن لیپوپروتئین لیپاز نقش دارد، ردیابی کردند و دریافتند میزان چربی کبد دستکم ۳۷ درصد کاهش یافته است.
چای ماته یک نوشیدنی گیاهی سرشار از فیتوشیمیاییها، فلاونوئیدها و اسیدهای آمینه است. مردم در کشورهای جنوب شرقی آمریکای لاتین به عنوان یک محرک آن را مصرف میکنند.
یربا ماته نوشیدنی سنتی آمریکایی است. گفته میشود این چای انرژی قهوه، سلامتی چای و نشاطآوری شکلات را در یک نوشیدنی ارائه میدهد.