به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، آرتریت پسوریاتیک یا ورم مفاصل پسوریاتیک یا آرتروپاتی پسوریاتیک التهاب مفاصل در ارتباط با بیماری پوستی و ناخنی پسوریازیس است. در این بیماری هر یک از مفاصل بدن ممکن است درگیر شوند، ولی بیشتر مفاصل انگشتان و مهرههای کمری و گردنی مبتلا میشوند.
معمولا زنان و مردان در ۳۰ تا ۵۰ سالگی به عارضه آرتریت پسوریاتیک مبتلا میشوند. خوشبختانه روشهایی وجود دارد که با کمک آنها میتوان سفتی و درد مفاصل بر اثر این عارضه را کاهش داد.
تغییر در رژیم غذایی اولین گام برای مقابله با عارضه آرتریت پسوریاتیک است که به حذف مواد غذایی التهابزا کمک میکند. به گفته محققان، کم کردن میزان مصرف مواد قندی، لبنیات، گلوتن و برخی چربیها علائم مرتبط با عارضه آرتریت پسوریاتیک را کاهش میدهد.
رژیم غذایی سالم که سرشار از میوهها و سبزیجات است بر سلامت تاثیر میگذارد و به کاهش وزن کمک میکند که در نتیجه فشار کمتری بر مفاصل وارد میشود.
از جمله مواد خوراکی که مبتلایان به آرتریت پسوریاتیک باید از رژیم غذایی خود حذف کنند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
گوشت قرمز پرچرب: این ماده غذایی در ابتدای فهرست خوراکیهای ممنوعه قرار میگیرد، زیرا در بدن موجب التهاب میشود و از اثربخشی داروهای تجویزشده برای بیماری آرتریت پسوریاتیک میکاهد.
لبنیات: بدن برخی از مبتلایان به آرتریت پسوریاتیک قادر به تحمل و هضم شیر نیست. مصرف محصولات لبنی موجب بروز مشکلات گوارشی و همچنین التهاب میشود.
بادنجانیان: سیبزمینی، گوجهفرنگی، بادنجان و فلفل برخی از گیاهان خانواده بادنجانیان هستند که مصرف آنها میتواند علائم آرتریت پسوریاتیک را تشدید کند.
مواد قندی: مواد قندی تصفیهشده موجود در نوشابه و شکلات سطح التهاب را افزایش میدهد و موجب التهاب مفاصل میشود.
نظر شما