- شیر بخورید فراموشی نگیرید
شیر فقط به تقویت و استحکام استخوانها کمک نمیکند. از این به بعد اگر میخواهید کودکتان را به خوردن شیر تشویق کنید بگویید اگر شیر بخوری دیگر هیچ چیز را فراموش نمیکنی. دانشمندان تغذیه در آزمایشهای جدید به این نتیجه رسیدهاند که شیر نقش مهمی در پیشگیری یا آهسته کردن فرایند زوال نورولوژیکی ایفا میکند. نوشیدن حداقل یک لیوان شیر در روز ذهن و عملکرد حافظه را بهبود میبخشد و میتواند از زوال نورولوژیکی پیشگیری کرده یا فرایند آن را آهستهتر کند. دانشمندان برای رسیدن به این نتایج، کارایی مغزی بیش از ۹۰۰ مرد و زن بین ۲۳ تا ۹۸ ساله را با تجویز تستی که در آن ۸ پارامتر کلیدی مختلف را ارزیابی میکرد اندازهگیری کردند. مشخص شد کسانی که شیر یا فرآوردههای لبنی بیشتری مصرف میکردند به طور قابل توجهی نتایج بهتری به دست آوردند. بهخصوص، نسبت به کسانی که شیر نمینوشیدند، افرادی که این نوشیدنی را مصرف میکردند ۵ برابر با خطر کمتری در انجام اشتباه تستها مواجه بودند.
- کیک شکلاتی
خبر بهتر از این هم مگر میشود؟ فکرش را بکنید صبح که از خواب بیدار میشوید بدون هیچ نگرانی، یک قطعه بزرگ کیک شکلاتی بخورید و لذت ببرید. باورتان نمیشود؟ این خبر کاملا علمی است، چراکه محققین علوم پزشکی میگویند خوردن کامل صبحانه به همراه یک قطعه کیک میتواند به موفقیت افراد در کم کردن وزنشان کمک کند. پژوهشگران میگویند: رمز این کاهش وزن به دلیل سیری در صبح است، زیرا سوخت و ساز بدن به بالاترین درجه خود میرسد به همین دلیل انسان قدرت و توانمندی بیشتری برای کار داشته و میتواند کالری زیادتری را در طول روز بسوزاند.
پژوهشگران در آزمایشی ۳۲ هفتهای به این نتیجه رسیدهاند که افرادی که شیرینیهایی مثل یک قطعه کیک شکلاتی به صبحانه خود اضافه کردهاند، توانستند چندین کیلو بیشتر نسبت به کسانی که از خوردن شیرینی پرهیز کردهاند، وزن خود را کاهش دهند و از آن مهمتر، این کاهش وزن را مدت طولانیتری حفظ کنند.
- عسل زخمهای عفونی را درمان میکند
حتما از عسل و فواید بیشمارش شنیدهاید، اما این را هم میدانستید که عسل به بهبود زخمهای عفونی هم کمک میکند؟ پژوهشگران در تحقیقاتی به این نتیجه رسیدهاند که عسل یک ماده موثر در بهبود زخمهای عفونی است و حتی مقاومت باکتریایی به آنتیبیوتیکها را از بین میبرد.
عسل میتواند به روشهای مختلف در رشد این باکتریها خلل وارد کند، بنابراین برای درمان زخمهای عفونی مقاوم به دارو، گزینه مناسبی است. عسل از اتصال باکتری به بافتها جلوگیری میکند. این اتصال یک مرحله ضروری برای آغاز عفونت حاد است. همچنین عسل میتواند حساسیت باکتریها را نسبت به آنتیبیوتیکها زیاد کند و در نتیجه، مقاومت به آنتیبیوتیک را از بین ببرد.
- چرا چاقها باید ماهی بخورند؟
ماهی سرشار از ویتامین دی است. این را مطمئنا میدانید، اما این را هم میدانستید که چاقها حتما باید ویتامین دی و البته ماهی بخورند؟
پژوهشگران تغذیه میگویند چاقی میتواند سطح ویتامین دی در بدن را کم کند. دانشمندان تغذیه با بررسی ۴۲ هزار نفر به این نتیجه رسیدند، افرادی که چاق هستند بیشتر در معرض کمبود ویتامین دی قرار دارند. در این بررسی با مطالعه شاخص توده بدنی که برای مقایسه وزن و قد فرد استفاده میشود دریافتند، افزایش چربی بدن باعث میشود تا از میزان ویتامین دی حدود ۴ درصد کم شود. به همین دلیل به افراد چاق توصیه شده که هم وزنشان را کنترل کنند و هم اینکه در رژیم غذاییشان حتما ماهی را در نظر بگیرند.
- اسفناج پیرتان نمیکند
خیلیها در این دوره زمانه دوست دارند به هر روشی که شده جلوی پیری را بگیرند، ولی چه روشی بهتر از خوردن سبزیجات و موادی که سرشار از ویتامین هستند؟ اسفناج میتواند به شما کمک کند که دیرتر پیر شوید چراکه اسفناج سرشار از ویتامین K است و دانشمندان تغذیه در تحقیقاتی به این نتیجه رسیدهاند که ویتامین K موجود در اسفناج علاوه بر فواید بیشماری که دارد میتواند جلوی پیری بدن را بگیرد. پس تا آنجا که میتوانید اسفناج را به صورت خام و اگر نمیتوانید بخارپز استفاده کنید.
- قارچ دشمن سرطان
همه بیماران به روحیه و خلق و خوی خوش احتیاج دارند. مخصوصا سرطانیها که داروهای شیمیایی افسردهشان میکند. به همین دلیل پزشکان تغذیه توصیه کردهاند که بیماران سرطانی قارچ بخورند. دانشمندان دریافتهاند که مادهای موثر و فعال در قارچهای خوراکی وجود دارد که میتواند اضطراب را در بیماران مبتلا به سرطان کاهش دهد و خلق آنها را بهبود بخشد. پژوهشگر ان روی ۱۲ بیمار مبتلا به سرطان پیشرفته که دچار اضطراب بودند مطالعه کردند. به این بیماران یک دٌز از ماده موجود در قارچ موسوم به «پسیلوسیبین» یا ویتامین نیاسین داده شد. هفته بعد، از روش درمانی دیگری برای این بیماران استفاده شد. در طول هر نوع درمان، میزان ضربان قلب، دمای بدن و فشار خون بیماران به دقت بررسی شد و میزان افسردگی و اضطراب و خلق آنها نیز آزمایش شد. محققان متوجه شدند: پس از درمان با پسیلوسیبین، میزان اضطراب و افسردگی بیماران تا حد چشمگیری کاهش پیدا کرد.
منبع: آشپزی مثبت