به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مطالعهای روی بیش از ۵۰ هزار زن بالای ۶۰ سال در آمریکا نشان داد مصرف غلات فراوریشده و مواد قندی با کمبود خواب مرتبط است.
متخصصان دانشگاه کلمبیا در نیویورک اعلام کردهاند: مصرف بالای قند میتواند سطح قند خون را به حدی تغییر دهد که بدن شروع به ترشح هورمونهایی کند که این هورمونها باعث بیدار نگه داشتن افراد میشود. همچنین کمبود خواب ممکن است باعث شود افراد بیشتر هوس خوردن مواد شیرین و هله و هوله بکنند.
اما زنان در این مطالعه همچنین ۱۶ درصد بیشتر احتمال ابتلا به نوعی بیخوابی را در صورت مصرف غذاهای ناسالم داشتند.
نتایج این مطالعه به اهمیت توجه به نوع رژیم غذایی برای افرادی که از بیخوابی رنج میبرند، اشاره دارد. در نتیجه برای جلوگیری از ابتلا به بیخوابی بهتر است از مصرف بالای شیرینیها و نان سفید خودداری کنیم.
بر اساس این مطالعه، شیرینیها و کربوهیدراتهای تصفیهشده که شامل نان، کیک، شیرینی و ماکارونی است، میتوانند بر خواب شخص تأثیر بگذارند، اما علت این موضوع هنوز مشخص نیست.
به گفته محققان، ممکن است تغییرات هورمونی مسئول این موضوع باشد. هنگامی که قند خون به سرعت بالا میرود، بدن با آزاد کردن انسولین واکنش نشان میدهد و در نتیجه افت قند خون میتواند منجر به ترشح هورمونهایی مانند آدرنالین و کورتیزول شود که میتوانند در خواب اختلال ایجاد کنند.
زنان در این مطالعه قبلاً یائسگی را پشت سر گذاشته بودند و شاخص گلیسمی رژیم غذایی آنها توسط محققان اندازهگیری شده بود. شاخص گلیسمی تأثیر مواد غذایی بر قند خون شخص را اندازهگیری میکند. غذاهایی با میزان چربی یا پروتئین بالا دارای شاخص قند خون پایینتر از کربوهیدراتها و قندهایی هستند که باعث افزایش قند خون میشوند.
در این مطالعه زنان با بالاترین نمرات شاخص گلیسمی در رژیم غذایی، ۱۱ درصد بیشتر از زنان با کمترین میزان شاخص گلیسمی دچار بیخوابی بودند. آنها همچنین ۱۶ درصد بیشتر در دوره پیگیری سه ساله مطالعه دچار نوعی جدید از بیخوابی شدند.
زنانی که رژیم غذایی آنها حاوی مقادیر بیشتری از سبزیجات، فیبر و میوههای کامل (نه آبمیوه) بود، کمتر به بیخوابی دچار بودند و احتمال ابتلای آنها نیز کمتر بود. اگرچه میوههای کامل حاوی قند هستند، اما حاوی فیبر نیز هستند که افزایش فشار خون را به حداقل میرساند.
به نوشته روزنامه دیلی میل، متخصصان توصیه میکنند افراد با مشکلات مربوط به بیخوابی، رژیم غذایی خود را اصلاح کرده و کمتر غذاهای قندی و هله و هوله مصرف کنند.