به گزارش همشهری آنلاین به نقل از انتخاب، وقتی صحبت از کلاه آشپزی میشود، بسیاری از ما به یاد یک کلاه بلند و سفید خواهیم افتاد. این کلاه بلند و سفید پیشینهای جالب دارد. در یک روایت جالب ادعا میشود که سرآشپزهای یونانی که از مهاجمان بیزانس در حدود سال ۱۴۶ پیش از میلاد در حال فرار و پناه بردن به صومعهها بودند این کلاهها را مرسوم کردند.
درواقع آنها کلاههای بلند به سبک راهبان بر سر گذاشتند تا به این وسیله نوعی لباس مبدل ایجاد کرده و از چنگ نیروهای حکومتی فرار کنند. یک روایت دیگر میگوید: در دهه ۱۸۰۰، استفاده از کلاه سفید به عنوان نماد پاکیزگی مرسوم شد و این ایده توسط سرآشپزهای فرانسوی اشاعه داده شد. نکته جالب این است که سالها پیش تعداد چینهای کلاه سرآشپزها مبتنی بر تعداد دستورالعملهای غذای خاص سرآشپز بود و سرآشپزی که کلاهش صد چین داشت، یعنی یک استاد سرآشپز بود.
این ایده همچنین در مورد ارتفاع کلاه کاربرد داشت. هر چه یک کلاه بلندتر بود، سرآشپز بیشتر میدانست. گفته میشود ماری آنتوان کارمه، یک سرآشپز پیشگام فرانسوی در دهه ۱۸۰۰، کلاهی ۱۸ سانتیمتری بر سر داشت که برای نگه داشتن آن روی سر از مقوا استفاده میکرد.