همشهریآنلاین: مزه ترد تاتار چورک (نان تاتاری)، شیرینی سنتی ترکمنها همراه با عطر و طعم دلپذیرش این شیرینی را جزو بهترین خوراکیهای مورد علاقه مردمان این قوم قرار داده است.
این شیرینی سنتی را بسته به سلیقه، میشود به رنگهای مختلف سفید (با جدا کردن زرده تخم مرغ از سفیده آن) و قهوهایی (با افزودن پودر کاکائو به روی تخم مرغ ها) در آورد و نوش جان کرد.
برای پخت نان تاتاری باید مواد زیر را تهیه کرد:
-تخم مرغ ۴ عدد (۲ عدد تخم مرغ کامل ۲ عدد زرده)
- روغن ۱ قاشق غذاخوری
- شیر یک چهارم پیمانه
- آرد به میزان لازم
- بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
- پودر قند به میزان لازم
- روغن به اندازه لازم، برای سرخ کردن
شیوه پخت:
۱- ابتدا، ۲ عدد تخم مرغ کامل و ۲ عدد زرده تخم مرغ را با شیر و روغن مخلوط کرده و در مرحله بعد کمی آرد مخلوط شده با بکینگ پودر را اضافه میکنیم اما باید دقت کرد مقدار آرد به حدی باشد که خمیر سفت نشود و به دست نچسبد.
۲- در ادامه خمیر را به ۶ یا ۷ قسمت تقسیم کرده و با دست به شکل مستطیل درآورده و داخل نایلون میگذاریم و به مدت یک ساعت در محیط آشپزخانه استراحت میدهیم.
۳- چند تکه پارچه تمیز بزرگ را پهن میکنیم تا خمیرها را بعد از باز کردن روی آن بگذاریم و از اینجا به بعد باید به صورت ۲ نفری بقیه کارها را انجام داد.
۴- سپس باید سطح کار، وردنه و دستها را با روغن کمی چرب کرده و خمیر را کمی باز کنیم اما باید دقت شود تا شکل مستطیل آن از بین نرود. بعد که کمی باز شد از یار کمکی خود میخواهیم خمیر را از یک طرف کمی بلند کند تا از طرف دیگر با وردنه خمیر را باز کنید، این کار به این دلیل است در هنگام باز کردن خمیر یک جا جمع نشود.
۵- باید به همین ترتیب همه جای خمیر را به حدی نازک کنیم که پاره نشود، حالا خمیر نازک را روی پارچههای آماده شده به مدت پنج دقیقه بگذارید تا هوادهی شود و بعد روغن را روی حرارت ملایم بگذارید تا زمان آمادهکردن خمیرهای دیگر، داغ شود.
۶- اگر همه خمیرها را با هم آماده و بعد شروع به سرخکردن کنیم، خمیرها سفت میشود، ظرفی که روغن را در آن میریزید نیاز نیست خیلی گود باشد و به کمک یار خود خمیر را بلند کرده و دور یک وردنه نازک میچرخانیم تا رول شود و بعد با کمک چنگال به ترتیب ۲ طرف آن را در روغن سرخ میکنیم.
۷- بعد رولهای سرخ شده را در صافی میگذاریم تا روغن اضافه آن خارج شود و بعد روی آنها پودر قند الک میکنیم و در نهایت آماده پذیرایی است.
بهتر است در زمان سرخ کردن کنار رولها را با یک چنگال بگیریم تا باز نشود، رنگ این شیرینی سلیقهای است ولی بهتر است قبل از اینکه خیلی تغییر رنگ دهد آن را از روغن خارج کنیم.